Umrežavanje poduzetnica i velikih tvrtki

U četvrtak, 17. prosinca, od 9 do 11 sati u hotelu Westin u Zagrebu održat će se upoznavanje poduzetnica s predstavnicima velikih tvrtki. Takvim umrežavanjem poduzetnicama se omogućuje da svoje proizvode i usluge ponude korporacijama.

Mreža poslovnih žena Women in Adria organizira brzo umrežavanje (speed networking) čija je svrha omogućiti poduzetnicama da se predstave velikim tvrtkama. Zahvaljujući tom jedinstvenom događaju velik se broj poslovnih žena povezuje u kratkom vremenu. To poduzetnicama otvara mogućnost da svoje proizvode i usluge ponude korporacijama.

„Poduzetnice se svojom ponudom jako teško probijaju do velikih tvrtki iz mnogo razloga. Među najvećim im je preprekama činjenica da su tvrtke u vlasništvu žena najčešće najmanje u segmentu malih poduzeća. Položaj im dodatno otežava stajalište nabave velikih tvrtki po kojem mlade tvrtke u ženskom vlasništvu predstavljaju veći rizik jer nemaju relevantno iskustvo i financijske rezultate. Poduzetnicama ne ide ni na ruku što se proces nabave velikih tvrtki konsolidira kroz ugovore na nivou grupe“, kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže poslovnih žena Women in Adria.

Odabir poduzetnica za dobavljače na najbolji način izravno utječe na razvoj ženskog poduzetništva, no od takve nabave koristi imaju i velike tvrtke.

Razvoj i održavanje raznolikosti dobavljača velikim tvrtkama povećava mogućnost da čuju nove ideje, primijene nove metode i dobiju pristup novim rješenjima za zadovoljenje potreba svojih kupaca. Takva suradnja im omogućava inovacije, kvalitetnije proizvode i vrhunsku uslugu tržištima na kojima posluju. Tvrtke koje su lideri po društvenoj odgovornosti, sve više pažnje pridaju raznolikosti dobavljača jer ona uz veću profitabilnost donosi i značajne dobrobiti za zajednicu u kojoj tvrtka posluje.

Podijeli

Odgovori

Top