Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Unatoč skromnom dobitku Dow Jones na novom rekordu

Posljednjih je dana uspon cijena usporen, jer nema vijesti koje bi značajnije potaknule tržište. Uz to, ulagači se plaše korekcije na niže jer nisu sigurni da je tako snažan rast cijena dionica održiv

Posljednjih je dana uspon cijena usporen, jer nema vijesti koje bi značajnije potaknule tržište. Uz to, ulagači se plaše korekcije na niže jer nisu sigurni da je tako snažan rast cijena dionica održiv

Nakon sedam dana neprestanog rasta, na Wall Streetu je u utorak u opreznom trgovanju S&P 500 indeks blago pao, dok je Dow Jones skromnim dobitkom dosegnuo novu najvišu razinu u povijesti, šesti dan zaredom.

Dow Jones ojačao je 2 boda, ili 0,02 posto, na 14.450 bodova, dok je S&P 500 oslabio 0,24 posto, na 1.552 boda, a Nasdaq indeks 0,32 posto, na 3.242 boda.

Zahvaljujući naznakama ubrzanja anemičnog rasta američkog gospodarstva i kvantitativnom popuštanju monetarne politike Feda, od početka godine Dow Jones indeks porastao je 10,3, a S&P 500 8,9 posto.

No, posljednjih je dana uspon cijena usporen, jer nema vijesti koje bi značajnije potaknule tržište. Uz to, ulagači se plaše korekcije na niže jer nisu sigurni da je tako snažan rast cijena dionica održiv.

„Čini se da su, nakon snažnog uspona cijena od početka godine, kupci pomalo iscrpljeni. A s obzirom na rekordne dosege indeksa, očekuje se korekcija na niže, pa se ulagači polagano povlače s tržišta“, kaže Mark Luschini, strateg u tvrtki Janney Montgomery Scott.

Na oprez ulagača ukazuje mršav obujam trgovanja. Na Wall Streetu, NYSE MKT-u i Nasdaqu vlasnika je jučer zamijenilo 5,8 milijardi dionica, dok prosječan dnevni obujam u ovoj godini iznosi 6,45 milijardi.

I na europskim se burzama jučer trgovalo oprezno. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,11 posto, na 6.510 bodova, a pariški CAC 0,10 posto, na 3.839 bodova. Frankfurtski DAX oslabio je, pak, 0,23 posto, na 7.966 bodova.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.