Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Uprava Croatia Airlinesa: Prekinite štrajk ili ćemo morati prodavati zrakoplove

Zbog štrajka dva sindikata nacionalni avioprijevoznik dnevno gubi oko milijun kuna dnevno, a do petka ukupno četiri milijuna kuna.

Zbog štrajka dva sindikata nacionalni avioprijevoznik dnevno gubi oko milijun kuna dnevno, a do petka ukupno četiri milijuna kuna.

Ukoliko se štrajk Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) i Hrvatskog sindikata prometnih pilota nastavi, Uprava Croatia Airlinesa ne odbacuje mogućnost drastičnih poteza poput prodaje zrakoplova što može prouzročiti tehnološki višak djelatnika. Nažalost, još uvijek nema dogovora između ova dva sindikata s jedne i Uprave Croatia Airlinesa s druge strane. Zbog toga nacionalni avioprijevoznik dnevno gubi oko milijun kuna dnevno, do danas više od pet milijuna kuna.

Iz Croatia Airlinesa javljaju kako spomenuti sindikati i dalje ne pristaju na uvjete ponuđene aneksom kolektivnog ugovora, unatoč tome što im je uprava ponudila maksimalne moguće ustupke. Po njihovim riječima sindikati nisu spremni načiniti nužne ustupke, već prekid štrajka uvjetuju produljem prava iz bivšeg kolektivnog ugovora što je neprihvatljivo poslodavcu. To, tvrde iz CA, ugrožava restrukturiranje i opstojnost kompanije.

S druge strane, iz SKOZ-a poručuju kako su spremni i na smanjenje materijalnih prava samo ne na način da taj i Sindikat pilota snose uvjerljivo najveći gubitak dosadašnjih prava. Poručuju i kako iz Uprave CA dolaze neprihvatljive prijetnje te da to nije način komuniciranja koji vodi dogovoru.

Inače, za danas je zabilježeno 6000 putnika i planirano 79 letova. Štrajkom je samo djelomično poremećen promet CA, a otkazani letove znače preusmjerene letove jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja zrakoplovima Croatia Airlinesa, a ostali dio unajmljenim zrakoplovima. Na internetskoj stranici Croatia Airlinesa navodi se da je otkazano 24 letova, a 29 ih je danas s unajmljenim zrakoplovima drugih aviokompanija.

Potpredsjednik Hrvatskog sindikata prometnih pilota, Tomislav Gradišar, izjavio je Hini kako misli da će sindikati i Uprava CA uskoro sjesti za stol i započeti pregovore.

Naglasio je da su sindikati spremni prestati štrajkati u bilo kojem trenutku, uz uvjet da bivši kolektivni ugovor i dalje vrijedi dok traju pregovori o novom ugovoru.

“To bi kompaniju stajalo 20-ak tisuća kuna dnevno, umjesto milijunske štete zbog otkazivanja letova. Radi se o ‘win-win’ situaciji”, kazao je.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.