Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Uskoro početak prijava za EU potpore za informatizaciju poslovnih procesa

Idući tjedan počet će se zaprimati prijave na natječaj “Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa” za bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj za pojedinačne potpore male vrijednosti mikro, malim i srednjim poduzetnicima u ukupnom iznosu od oko 24 milijuna kuna, najavljeno je u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Idući tjedan počet će se zaprimati prijave na natječaj "Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa" za bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj za pojedinačne potpore male vrijednosti mikro, malim i srednjim poduzetnicima u ukupnom iznosu od oko 24 milijuna kuna, najavljeno je u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Prema riječima stručnog suradnika Centra za EU pri HGK Igora Bobeka, prijave će se zaprimati od 22. travnja pa sve do iskorištenja svih 3,14 milijuna eura, odnosno nešto više od 24,06 milijuna kuna predviđenih za Hrvatsku, a najkasnije do 30. lipnja iduće godine.

Projekti se prijavljuju Ministarstvu poduzetništva i obrta, a na natječaj se mogu prijaviti projekti s čijim se provođenjem započelo najranije 1. siječnja ove godine, a bit će dovršeni najkasnije 31. srpnja 2016.

Po pojedinom projektu potpore iz ovog natječaja iznose 150 do 750 tisuća kuna, odnosno 70 do 85 posto vrijednosti projekta, a taj udio u troškovima ovisi o indeksu razvijenosti jedinice lokalne uprave i samouprave u kojoj se projekt provodi.

Na natječaj se mogu javiti svi mikro te mali i srednji poduzetnici osnovani prije 1. siječnja 2013. godine, koji, uz ostalo, imaju barem jednog zaposlenog, nisu bili u blokadi duže od 20 dana, nisu u stečajnom ili predstečajnom postupku, ne bave se poljoprivredom, ribarstvom i akvakulturom, nemaju nepodmirena dugovanja prema državi i partnerima, i sl.

Među aktivnostima prihvatljivima za financiranje bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem ovog natječaja su primjerice analiza i uvođenje postojećih poslovnih procesa, njihova modernizacija, inovacija i digitalizacija, uključujući troškove za informatičku opremu i softver. Mogu se financirati i troškovi osposobljavanja zaposlenih za korištenje novih tehnologija, licenciranje tehnologija, putovanja na edukaciju, izdaci za vanjske ICT konzultante i sl., rekao je Bobek na predstavljanju koje su Sektor za turizam i Centar za EU pri HGK organizirali za predstavnike turističkog sektora.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

U skladu s usvojenim financijskim planom ukupni planirani prihodi HGK za 2022. godinu iznose 177.052.758 kuna, dok su rashodi planirani u iznosu od 177.018.812...

Lifestyle

Ako se dvoumite gdje biste najprije mogli krenuti New York je uvijek dobar odabir jer će tamo biti ludnica u bilo koje doba godine.

EU fondovi

Od 3. do 25. studenog održat će se infodani na temu dodjele bespovratnih sredstava za projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta te...

Lifestyle

Deutsche Telekom, u suradnji s grupom međunarodnih glazbenika i stručnjaka za umjetnu inteligenciju, u subotu 9. listopada će predstaviti jedan od najvećih kulturnih projekata...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.