Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Uskoro počinje prvi međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva u Istri – AgroTerra Istra

U Pazinu od 22. do 24. travnja sve što se povezuje na temu poljoprivredne proizvodnje okupit će se u prostoru Školsko gradske sportske dvorane te na površinama oko samog objekta.

Sve je bliže dan kada će svoja vrata otvoriti prvi međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva u Istri – AgroTerra Istra. U Pazinu od 22. do 24. travnja sve što se povezuje na temu poljoprivredne proizvodnje okupit će se u prostoru Školsko gradske sportske dvorane te na površinama oko samog objekta.

U tijeku su završne pripreme za sajam i organizator obavlja zadnje poslove da svim izlagačima udovolji potrebe koje iziskuje predstavljanje poljoprivredne tehnike, alata, proizvoda za sadnju te mnogo drugih proizvoda koji su upravo plod naše jake regionalne poljoprivrede. „Vjerujemo da u poljoprivredi možemo bolje te je upravo ovaj sajam ono nešto što našoj poljoprivredi treba. U Pazinu ćemo kreirati mjesto okupljanja stručnjaka, poljoprivrednika, proizvođača, bit će tu pravo vrijeme za postavljanje pitanja, razmatranje stručnih rješenja te predstavljanje najboljeg od istarske i hrvatske poljoprivrede,“ naglasio je Marko Londero direktor prvog poljoprivrednog sajma u Istri.

Na pitanje da li je zadovoljan kako teče organizacija sajma, spomenuo je da je odaziv izlagača iznad očekivanja ali da će nastojati već od prvog izdanja manifestacije održati koncept usko uz poljoprivredu i sve one usluge te proizvode koji su povezani uz ovu gospodarsku granu.

Na pazinski sajam dolaze vodeće tvrtke iz brojnih područja poljoprivrede, tako će na vanjskom prostoru, gdje će uglavnom biti predstavljena mehanizacija, biti proizvođači i zastupnici brendova kao što su: John Deere, Massey Ferguson, Ferrari.
Kako je prostor organiziran i koje su površine za izlagače može se pogledati na mapi koju prilažemo.

Londero je još dodao: „Da, u Pazin dolazi svjetski broj jedan proizvođač poljoprivredne opreme John Deere. Oni dolaze zahvaljujući zastupniku za hrvatsko tržište, Novocommerce International, te će ovom prigodom ujedno predstaviti i partnera iz Istre, tvrtku Etradex. John Deere nudi najbolji servis i podršku za rezervne dijelove, maksimalnu pouzdanost i najbolju vrijednost prilikom preprodaje.“ Vrlo je važno istaknuti da je Etradex najpouzdaniji partner na našem području za gorivo i to već 32 godine. Poljoprivrednici naročito prepoznaju kvalitetu plavog dizela koji dolazi od austrijskog partnera, tvrtke OMV. Plavi dizel je zapravo eurodizel najviše kvalitete bojan plavim markerom. Smanjenje potrošnje, čuvanje dijelova motora i duži radni vijek samo su neki on benefita OMV plavog dizela. Osim navedenog prostora za tehniku, na vanjski prostor smjestit će se i bogata ponuda sa sadnicama i raznim sadnim materijalom, cvijećem te opremom na oko 1600 m².

Organizator naglašava da mjesta za izlaganje ima još jako malo, te da se proizvođači, OPG-ovi i razni obrti prijave čim prije. Neka potraže uvjete i mogućnosti izlaganja na službenim mrežnim stranicama www.agroterraistra.com .

U sklopu sajma održat će se i tradicionalni Dani meda u malo drugačijem izdanju, pa će u ponudi biti i oprema za pčelare i proizvodnju meda. Radno vrijeme sajma je u petak od 12 do 18 sati, u subotu od 10 do 18 sati i nedjelju od 10 do 17 sati. Ulaz je za posjetitelje besplatan!

Od 22. do 24. travnja bit će u sklopu poljoprivrednog sajma za svakoga ponešto u Pazinu, od dječje predstave u organizaciji LAG-a sjeverne Istre, do izložbe najstarijih traktora koje nam donosi Traktor Story iz Baredina i bogata gastronomska ponuda. Ugostitelji i trgovci Pazina imat će prilagođeno radno vrijeme tijekom trajanja manifestacije. „Dođite, prošećite sajmom i Pazinom jer sigurno ćete pronaći nešto za sebe, a prvenstveno – važno je da podržimo i sami, kao krajnji potrošači, našu poljoprivredu,“ uputio je poziv Londero.

Pročitajte još:

Edukacija

Regionalna konferencija Consumer Rules Summit održat će se 24. i 25. travnja u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu.

Edukacija

DroneDays 2023 je treće izdanje međunarodnog skupa o bespilotnim letjelicama koji će se održati 4. i 5. svibnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehnike i...

Ekonomija

Precizna poljoprivreda je relativno nova grana poljoprivrede koja služi kao nadopuna i korekcija konvencionalnoj poljoprivredi tako da omogućuje detaljan i sveobuhvatan pogled na poljoprivrednu...

Komentari

Još kao student agronomije, mladi inovator Tvrtko Matijević osmislio je tehnologiju sakupljanja pčelinjeg otrova kakva u svijetu još nije postojala.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.