Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Uspjeh mladih poduzetnica prepoznala Europska komisija

”S obzirom na to da su nam klijenti u velikoj mjeri inozemne klinike te da smo školovane u Europskoj uniji, već se neko vrijeme osjećamo njenim dijelom pa se ujedno nadamo da će i naši studenti te mladi poduzetnici maksimalno realizirati potencijal i iskoristiti prilike koje se ovom prigodom otvaraju”.

''S obzirom na to da su nam klijenti u velikoj mjeri inozemne klinike te da smo školovane u Europskoj uniji, već se neko vrijeme osjećamo njenim dijelom pa se ujedno nadamo da će i naši studenti te mladi poduzetnici maksimalno realizirati potencijal i iskoristiti prilike koje se ovom prigodom otvaraju''.

Europska komisija odabrala je mlade i uspješne ljude iz Hrvatske te kroz priče o njihovim postignućima predstavila Hrvatsku kao 28. članicu Europske unije. Najmlađe među njima su i dvije mlade hrvatske poduzetnice, studentice međunarodnih programa na Ekonomskom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Ana Burica(23) i Josipa Majić (23).

Studentice su osmislile zdravstveni startup pod nazivom IDerma. Riječ je o inovativnom softverskom rješenju koje dermatolozima ali i ostalim medicinskim organizacijama omogućuje prikupljanje podataka o pacijentima i praćenje terapije na jedinstven i iznimno personaliziran način.

Prema riječima mladih studentica/poduzetnica IDerma dugoročno rješava problem neadekvatnog sustava praćenja stanja te omogućuje interaktivnu komunikaciju između medicinskog osoblja i pacijenata. Aplikacije već koriste klinike u Australiji, Indiji, Ujedninjenom Kraljevstvu, a proizvod je konkurentan jer se prema zahtjevu klinike izradi u svega 48 sati od narudžbe po samo $99.

Osim toga mlade poduzetnice spremaju još jedan projekt imenom Teddy The Guardian. Želja im je spojiti bogatu hrvatsku tradiciju u tekstilnoj industriji sa novim tehnološkim mogućnostima koje pružaju certificirani medicinski senzori koji se upravljaju kroz sustave otvorenog koda. Razvijaju ručno rađenu igračku za djecu od organskih materijala koja u sebi ima ugrađene medicinske senzore. Kroz igru igračka u obliku medvjedića prati djetetovu temperaturu tijela, tlak, zasićenost krvi kisikom te ostale vitalne znakove, i dojavljuje odstupanja na mobilnu aplikaciju roditeljima. Ova kompleksan proizvod razvijaju uz pomoć vrhunskih mentora iz SAD-a, Japana i Austrije koje su studentice upoznale kroz studij u inozemstvu kao i brojna međunarodna informatička natjecanja gdje su osvojile brojne nagrade.

Usprkos priznanjima struke i tržišnom uspjehu projekti do sada nisu primili nikakvu financijsku pomoć, no studentice se vesele novim mogućnostima koje ulazak u EU otvara.

”Izuzetna nam je čast predstavljati kako studente tako i čitavu akademsku zajednicu pri  samom ulasku Hrvatske u EU.  S obzirom na to da su nam klijenti u velikoj mjeri inozemne klinike te da smo školovane u Europskoj uniji, već se neko vrijeme osjećamo njenim dijelom pa se ujedno nadamo da će i naši studenti te mladi poduzetnici maksimalno realizirati potencijal i iskoristiti prilike koje se ovom prigodom otvaraju”, istaknule su mlade poduzetnice.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.