Uspješna karijera paralelno s privatnim poslom – moguće je!

Uspješna karijera paralelno s privatnim poslom – moguće je!

Uključite svoju obitelj

Bilo da vam samo odgovaraju na telefonske pozive, e-poštu ili narudžbe, obitelj bi svakako trebali uključiti u posao. Na taj način ostvarujete brzinu u obavljanju poslova i spremni ste na pravovremenu reakciju.

Budite spremni odreći se slobodnog vremena

Nećete imati puno vremena za TV, čitanje ili hobi koji ste koristili za uživanje. Ukoliko niste spremni odreći se toga, pravi uspjeh nećete polučiti. Budite sigurni, žrtvovanje slobodnog vremena isplatiti će se prije ili kasnije.

Fokusirajte se na zadatke koji su pred vama

Kad ste na poslu, usredotočite se na posao. Ne dopustite da vam misli vašeg poslovanja biježe na privatni život. Isto pravilo vrijedi i obrnuto.

Iskoristite svaku minutu

Koristite vrijeme pauza za telefoniranje ili rješavanje papirologije. .

Imajte granicu

Ne miješajte privatni posao s poslom u tvrtki za koju radite. Ne obavljajte privatni posao u vrijeme radnog vremena, ne preusmjeravajte pozive na posao i ne koristite se alatima s posla u privatne svrhe.

Budite iskreni

Jedino vi možete procijeniti svoju situaciju, ali najbolje je o privatnom poslu razgovarati s nadređenim u tvrtci u kojoj radite. Dokle god privatni posao ne utječe na rad u tvrtci za koju radite, šefovima to neće smetati. Također, profitirat ćete poštenjem.

Podijeli

Odgovori

Top