Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Uz Dan Europe Hrvatska proglašava najbolje franšize: kome će pripasti Franchise Brand Leader Award 2023?

Ovogodišnja, treća po redu Svečanost dodjele nagrade, održat će se 10. svibnja u Hotelu International Zagreb.

Hrvatska će na Dan Europe, 10. svibnja, proglasiti ne samo najbolje franšizne sustave, nego i nacionalnog pobjednika, Franšizu godine 2023, koja će se natjecati i predstavljati Hrvatsku na izboru za najbolju europsku franšizu, The 2024 European Franchise Award, u Bruxellesu, 10. listopada 2024.

Ovogodišnja, treća po redu Svečanost dodjele nagrade, održat će se 10. svibnja u Hotelu International Zagreb, a uoči same dodjele, svoja iskustva i znanja podijelit će s predstavnicima poslovne zajednice tri iznimna govornika:

  • John P. Heyes, USA, Chairman of Titus Center for Franchising Palm Beach Atlantic University: Take the Fear Out of Franchising, koji u Hrvatsku dolazi sa 15-ak svojih studenata (autor nekoliko knjiga koje pokrivaju poslovanje, marketing, franšizu. Čest govornik na međunarodnim franšiznim konferencijama; savjetnik davatelja franšize i budućih primatelja franšize. Povezuje ljude u franšizi i nadgleda 80+ članova Savjetodavnog odbora stručnjaka za franšizu. Pomaže davateljima franšize, primateljima franšize i dobavljačima da postignu svoje ciljeve u franšizi).
  • Nina Čavlina Zrinšćak i Ana Mikulec, odvjetnice iz Odvjetničkog društva Jelić, Čavlina Zrinšćak i Sardelić koje će govoriti o iznimno bitnom području poslovanja – Zaštiti brenda u franšiznom poslovanju.

„Franšizni sektor Hrvatske broji 248 franšiznih sustava na ukupno 4500 lokacija, zapošljavajući izravno 20.000 ljudi, dok je indirektno taj broj i dvostruko veći. Hrvatska je doživjela u posljednje tri i pol godine veliki rast domaćeg franšiznog sektora, što je znak da se konačno franšizno tržište konsolidira, a kao model rasta postaje i vrlo interesantan i hrvatskim poduzetnicima. Godišnji rast franšiznog tržišta iznosi oko 20 posto“, ističe Ljiljana Kukec, predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje FIP, članica Europske franšizne federacije i Svjetskog franšiznog vijeća.  

„Franšizna industrija u Hrvatskoj doživjela je značajan uzlet i počela se vrlo zdravo razvijati. Posebno veseli što je dodjela franšiznih nagrada, ne samo dobro primljena među poslovnom i franšiznom zajednicom, već se nagrada smatra prestižnom i s dobrim temeljima za međunarodni uspjeh, poput Muzeja iluzija, prošlogodišnje Franšize godine. Nagradama se potvrđuje kvalitetan iskorak u promicanju franšizne industrije u Hrvatskoj i na međunarodnom zahtjevnom tržištu. I sama svečanost dodjele okuplja cjelokupnu domaću franšiznu scenu, ali istodobno  potiče i nove poduzetnike da se upuste u ovaj dinamičan i perspektivan način poslovanja“, istaknuo je Darko Buković, pokretač i direktor Nagrade.

Dodaje kako su upravo zato prvi poslovni radio PoslovniFM, Brending Akademija i Hrvatska udruga za franšizno poslovanje FIPutemeljili prvu, jedinstvenu franšiznu nagradu na hrvatskom i regionalnom tržištu Franchise Brand Leader Award, s ciljem afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, pojedinaca koji kontinuiranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapređuju franšizno tržište, te daju izvanredan doprinos u popularizaciji poslovnog  potencijala i modela franšiznog djelovanja kreiranjem istodobno i  konkurentnog tržišnog imidža Hrvatske i susjednih zemalja

O nagradama u više kategorija odlučuje Stručno međunarodno povjerenstvo u kojem su, uz hrvatske stručnjake dr. Božu Skoku, dr. Tihomira Vraneševića i dr. Sašu Petra, čelnici franšiznih organizacija Mađarske, Slovenije, Rumunjske, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.