Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Uz prijatelje na poslu radimo bolje i napredujemo brže

Samo bi neki osporili moć pravog prijateljstva, ali kakvu ulogu ono igra u poslu? Portal MojPosao istražio je na više od 500 ispitanika u kakvim smo odnosima s kolegama i kako prijateljstvo na radnom mjestu utječe na izvršenje naših poslovnih zadataka.

Samo bi neki osporili moć pravog prijateljstva, ali kakvu ulogu ono igra u poslu? Portal MojPosao istražio je na više od 500 ispitanika u kakvim smo odnosima s kolegama i kako prijateljstvo na radnom mjestu utječe na izvršenje naših poslovnih zadataka.

Većina ispitanika (73%) započela je prijateljstvo na poslu, a njih 6% njeguje izuzetno prijateljski odnos sa svojim kolegama.

Samo bi neki osporili moć pravog prijateljstva, ali kakvu ulogu ono igra u poslu? Portal MojPosao istražio je na više od 500 ispitanika u kakvim smo odnosima s kolegama i kako prijateljstvo na radnom mjestu utječe na izvršenje naših poslovnih zadataka.

Prijateljstva se sklapaju nakon radnog vremena

Većina ispitanika (81%) opisala bi odnos s kolegama kao prijateljsko-poslovni. Svega 13% ispitanika smatra da je pametnije odvojiti profesionalni i privatni život, dok 6% ispitanika njeguje izuzetno prijateljski odnos s kolegama.
Stavovi o prijateljstvima na poslu manje ovise o spolu nego o dobi ispitanika. “Služba je služba, a družba je družba” – pravilo je koje u najvećoj mjeri poštuju ispitanici stariji od 41 godine (19%). Ispitanici u dobi od 26 do 30 godina (11%) svoj odnos s kolegom u najvećoj mjeri opisuju kao izrazito prijateljski.

Prijateljstvo se razvija u neformalnom okruženju te tako na povremeno druženje s kolegama izvan radnog vremena odlazi polovica ispitanika (50%), a 16% ispitanika se redovito druži s kolegama nakon radnog vremena.  S kolegama se izvan posla ne druži trećina ispitanika (34%).
S obzirom da na radnom mjestu provodimo većinu dana od ponedjeljka do petka, radno mjesto je pogodno za sklapanje novih prijateljstva. Tako je većina ispitanika (73%) prijateljstvo s kolegom započela na poslu. Četvrtina ispitanika (25%) svog prijatelja na poslu upoznala je i sprijateljila se s njim prije početka zajedničkog rada. Svega 2% ispitanika navelo je nešto drugo, no nisu pružili dodatno objašnjenje.

Je li vam se ikada dogodila neugodna situacija zbog prijateljstva na poslu?

Više od polovice ispitanika (59%) našlo se u nezgodnoj situaciji zbog prijateljstva na poslu. Za 75% ispitanika to znači da su se našli u društvu kolega koji su ogovarali njihovog prijatelja. U manjem postotku bila je riječ o opomeni koju su mu morali uputiti (19%) ili su se borili za isto promaknuće (14%). Prijatelju s posla otkaz je moralo dati 6% ispitanika, a njih 3% svom je prijatelju moralo smanjiti plaću.
Prijateljstvo na poslu donosi i određene pogodnosti.

Tako je 71% ispitanika tražilo prijateljsku uslugu na poslu. Gotovo polovica ispitanika (43%) pomogla je prijatelju na poslu, a 39% njih dobilo je pomoć prijatelja koji se ne bavi istim područjem rada.  Trećina ispitanika (33%) svom je prijatelju poslužila kao veza ili preporuka, a gotovo isto toliko njih (31%) posao je pronašlo putem preporuke ili veze prijatelja.

Prestanak rada s kolegom koji je ujedno i prijatelj u većini slučajeva (68%) nije negativno utjecao na izgrađeni odnos. Za razliku od trećine ispitanika (32%) koji su osjetili slabljenje povezanosti s prijateljem koji je ujedno i bivši kolega.

Prijateljstvo na poslu potiče zadovoljstvo i poboljšava komunikaciju

Prijateljstvo je najlakše ostvariti s nekim tko ima isti poslovni status. Prijatelje koji su podređeni ima 12% ispitanika, dok 10% ima prijatelja koji im je nadređeni. Većina ispitanika, njih 78%, ima prijatelja na istoj hijerarhijskoj razini.

Uz puno truda prijateljstvo među kolegama na različitim stupnjevima hijerarhije je održivo, smatra polovica ispitanika (49%). Gotovo trećina (30%) ih smatra da je takvo prijateljstvo održivo bez problema, dok ih gotovo petina (18%) smatra da takvo prijateljstvo nije moguće održati. Svega 2% ispitanika smatra da to ovisi od slučaja do slučaja i od osobe do osobe.

Lošije strane prijateljstva među kolegama za većinu ispitanika su brisanje granica profesionalnosti (54%) te potencijalno favoriziranje (51%) kao i podloga za tračeve drugih kolega (51%). Svega 18% ispitanika smatra kako prijateljstvo na poslu smanjuje produktivnost, dok ih 11% smatra kako prijateljstvo na poslu nema negativnih strana.

Za većinu ispitanika prednosti prisnog odnosa s kolegom su poboljšanje komunikacije (70%) i osjećaj podrške (63%). Prijateljstvo povećava osjećaj zadovoljstva na poslu, smatra 58% ispitanika, a 51% ispitanika smatra da prijateljstvo potiče na rad. Svega 6% ispitanika smatra kako prijateljstvo među kolegama nema dobre strane.

Zadovoljstvo poslom, ali i sreća ispitanika ovise o odnosu s kolegama. Na trenutnom poslu zadovoljniji su oni ispitanici (60%) koji sa svojim kolegama imaju izuzetno prijateljski odnos. Od ispitanika koji s kolegama imaju prijateljsko-poslovni odnos, 41% ih je sretno ili izuzetno sretno. Najmanje su sretni ispitanici (21%) koji s kolegama imaju strogo profesionalan odnos.

Moj Posao


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.