Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Valamar se pridružio UN Global Compactu – svjetskoj inicijativi za održivi razvoj

Valamar se ovim partnerstvom obvezao poslovati poštujući Deset načela UN Global Compacta koja uzimaju u obzir temeljne odgovornosti poslovanja u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije

U Isabella Valamar Collection Resortu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča, gdje Valamar koristi isključivo obnovljive izvore energije, održana je sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR). Valamar je, kao domaćin sjednice, informirao članove o pristupanju kompanije UN Global Compactu – najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost, čime je postao prva turistička kompanija iz Hrvatske koja je pristupila inicijativi.

Valamar se ovim partnerstvom obvezao poslovati poštujući Deset načela UN Global Compacta koja uzimaju u obzir temeljne odgovornosti poslovanja u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije. Samo u prošloj godini Valamar je uložio 13 milijuna eura u projekte koji izravno doprinose boljitku destinacija i kvaliteti života u lokalnim zajednicama.

 „Deset načela UN Global Compacta sadrže ključne vrijednosti i odgovornosti na kojima trebamo graditi održivo poslovanje kompanija. Održivost u turizmu neizostavan je kriterij dugoročnog stvaranja nove vrijednosti i kvalitetnog upravljanja razvojem i ulaganjima. U Valamaru ulaganja u inicijative održivog razvoja obuhvaćaju djelatnike, partnere i dobavljački lanac, destinacije, lokalnu zajednicu, prirodne resurse, korporativno upravljanje i energetsku tranziciju, pri čemu je HRPSOR vrlo korisna platforma za širu suradnju i razmjenu iskustava s poslovnim sektorom u Hrvatskoj“, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamara.

Hvala Valamaru na organizaciji sjednice Upravnog vijeća HR PSOR-a na kojoj smo imali priliku najaviti uspješan tijek organizacije 15. Konferencije o održivom razvoju koja će se ove godine održati 7. i 8. studenoga u hotelu Esplanade u Zagrebu. Bit će to prilika za dodjelu 16. nagrada Hrvatskog indeksa održivosti (HRIO) za koje je natječaj u tijeku i na njega se još uvijek mogu prijaviti sve zainteresirane poslovne organizacije kako bi samo-procijenile održivost svog poslovanja“, poručila je Mirjana Matešić, direktorica HR PSOR-a.

Valamar planira doseći ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu do 2025. godine te će nastaviti s ulaganjima u destinacije i društveni učinak vrijednim čak 50 milijuna eura. Valamar u svojim destinacijama već brine o 80,000 stabala te provodi niz programa očuvanja Jadranskog mora i bioraznolikosti. Poseban fokus Valamar stavlja na ulaganja u edukacije zaposlenika i stipendiranje učenika, investicije u turističku infrastrukturu poput šetnica, biciklističkih staza, igrališta i plaža, različita kulturna i sportska destinacijska događanja te društveno odgovorne inicijative, kao i na projekte usmjerene zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.