Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Valamar u 2022. uložio 13 milijuna eura u destinacije i društveni učinak

U 2022. godini 47% otpada u Valamaru se odvojilo i sortiralo za ponovnu uporabu, dok je dodatnih 80 tona biootpada kompostirano.

Vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, Valamar, u integriranom izvješću  predstavila je postignuća u području održivog poslovanja u 2022. godini. Valamar je u prošloj godini uložio 13 milijuna eura u destinacije i društveni učinak, odnosno u projekte koji izravno doprinose boljitku destinacija i kvaliteti života lokalnih zajednica u kojima kompanija posluje. Poseban fokus je na ulaganjima u edukacije zaposlenika i stipendiranje učenika, investicijama u turističku infrastrukturu poput šetnica, biciklističkih staza, igrališta i plaža, različitim kulturnim i sportskim destinacijskim događanjima te društveno odgovornim inicijativama, kao i projektima usmjerenih zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.

U 2022. godini je iz fotonaponskih elektrana koje su postavljene u Valamar hotelima i ljetovalištima proizvedeno 6% ukupnih potreba za električnom energijom. Emisije stakleničkih plinova smanjene su za 67% od 2015. godine, dok kroz nastavak ulaganja u dekarbonizaciju Valamar namjerava postići ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu do 2025. godine. Ove godine Valamar je po prvi puta je izvijestio i o indirektnim emisijama ugljičnog otiska u dobavnom lancu. U narednom razdoblju Valamar će se usmjeriti na održive dobavljače s ciljem smanjenja emisija u opsegu 3.

U 2022. godini 47% otpada u Valamaru se odvojilo i sortiralo za ponovnu uporabu, dok je dodatnih 80 tona biootpada kompostirano. Valamar je nastavio brinuti o preko 80.000 stabala te je posađeno 3.100 novih. Također je zadržan izrazito visok udio lokalne hrane i pića od čak 78% kroz produbljenu suradnju s brojnim domaćim dobavljačima i OPG-ovima.

Valamar je u 2022. godini pokrenuo proces usklađivanja plaća u turizmu prema europskim standardima te pokrenuo programe „Flexi posao“ i „Živi destinaciju“. Cilj je ovih programa ostvariti što bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života, ponuditi kvalitetan smještaj i prehranu sezonskim zaposlenicima koji dolaze raditi iz drugih mjesta te omogućiti djelatnicima korištenje destinacijskih zabavnih sadržaja. Valamar posebno ističe visoki udio od čak 87% domaćih djelatnika u 2022. godini te razne inicijative usmjerene daljnjem unaprjeđenju uvjeta rada i benefita za svoje zaposlenike zbog kojih je već niz godina proglašen top poslodavcem u turizmu. U 2022. godini predstavljeno je i prvo eko ljetovalište u Hrvatskoj, Valamar Amicor Green Resort na otoku Hvaru. Ovaj  obiteljski resort izgrađen je u skladu s načelima održivog razvoja te je dizajniran uz poštovanje prema prirodi i tradiciji uz očuvanje lokalne flore, korištenje lokalnih namirnica i obnovljivih materijala, 100% zelene energije te uz smanjenje ugljičnog otiska. Velika većina hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta u Valamarovom portfelju, kao i 15 plaža nosioci su eko certifikata što znači da primjenjuju najviše standarde kvalitete i upravljanja.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.