Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Van Rompuy: Britanci, izlazak iz EU skupo će stajati London

Britanski premijer David Cameron se obvezao u siječnju, pod pritiskom euroskeptika, da će do kraja 2017. organizirati referendum o zadržavanju Velike Britanije u reformiranoj Europskoj uniji.

Britanski premijer David Cameron se obvezao u siječnju, pod pritiskom euroskeptika, da će do kraja 2017. organizirati referendum o zadržavanju Velike Britanije u reformiranoj Europskoj uniji.

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy je upozorio u četvrtak Veliku Britaniju da bi izlazak iz EU skupo stajao London.

“Odlazak je odluka koja se donosi s namjerom, slobodno i ona je u potpunosti legitimna, ali ima svoju cijenu”, rekao je Van Rompuy u Londonu na europskoj konferenciji o načinima pokretanja eurozone i mjestu Velike Britanije u Europi.

Britanski premijer David Cameron se obvezao u siječnju, pod pritiskom euroskeptika, da će do kraja 2017. organizirati referendum o zadržavanju Velike Britanije u reformiranoj Europskoj uniji. On je ocijenio da se drugim zemljama EU ne sviđa posebno ta ideja, ali ih niti ne zastrašuje.

“Moguće je izaći iz kluba. Ali ne radi se samo o odlasku. To bi bilo puno složeniji problem i pravno i politički teško primjenjiva odluka. Razmišljati o rastavi nakon 40 godina braka”, aludirao je na ulazak Velike Britanije u EU 1973. godine.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Vodeća nezavisna zrakoplovna kompanija i turistička tvrtka Monarch iz Velike Britanije stigla je u Zagreb 28. travnja 2017. uvodeći izravne letove iz Zagreba za...

Financije

Očekuje se da će se gospodarstvo Ujedinjenog Kraljevstva nakon izglasavanja izlaska iz EU-a suočiti s mnogobrojnim izazovima u kratkom roku, a visoke razine nesigurnosti...

Novosti

London je po peti put u sedam godina zadržao poziciju najposjećenije svjetske destinacije, sudeći po danas objavljenom godišnjem istraživanju „Global Destinations Cities Index“ kompanije...

Industrija

Zbog velikog interesa poduzetnika, rok za prijavu sudjelovanja poduzetnika na predstavljanju pred inozemnim investitorima ‘Investors meet innovations‘ Bloomberg, London, Velika Britanija produžuje se do...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.