Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Varteks Grupa u 2014. godini ostvarila značajan rast prihoda i izvoza

krojač, varteks

Varteks Grupa u 2014. godini realizirala je ukupne poslovne prihode u iznosu od 215,2 mil. kn. Prihodi od prodaje realizirani su u iznosu od 198,9 mil. kn i veći su za 17 posto u odnosu na 2013. godinu. Izvoz koji je ostvaren u iznosu od 93,7 mil. kn godinu veći je za 8 posto u odnosu na 2013. godinu. U strukturi troškova financijski rashodi su manji za 61 posto.

S obzirom na to da je Plan financijskog restrukturiranja Varteksa proveden s određenim vremenskim odmakom, pomak je vidljiv i u efektima provedbe te rezultatima poslovanja, tako da je u 2014. godini rezultat poslovanja Varteksa Grupe gubitak u iznosu od 37,1 mil. kn. Pritom treba uzeti u obzir da je financijsko restrukturiranje kroz provedbu Predstečajne nagodbe i Sporazuma o uređenju međusobnih odnosa i dodatnom financiranju Varteksa imalo direktan i značajan jednokratan utjecaj na rezultate poslovanja Varteks Grupe u 2013. godini. Umjesto ostvarene dobiti u 2013. godini, sukladno navedenom, rezultat iz redovnog poslovanja u 2013. godini bio bi gubitak od 94,1 mil. kn, što znači da je u 2014. godini gubitak iz redovnog poslovanja smanjen za više od 60 posto.
Svi ključni elementi poslovanja u 2014. godini zabilježili su pozitivan trend, no učinak provedbe financijskog restrukturiranja s obzirom na djelomični pomak u provedbi, značajnije će se ocrtati u poslovanju kompanije u 2015. godini.

U 2015. godini očekuje se nastavak pozitivnih trendova u cjelokupnom poslovanju Varteks Grupe kroz realizaciju postavljenih ciljeva usmjerenih na uspješno restrukturiranje, te financijsku i poslovnu konsolidaciju kompanije i ostvarenje pozitivnog rezultata.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.