Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Varteks Grupa u 2014. godini ostvarila značajan rast prihoda i izvoza

krojač, varteks

Varteks Grupa u 2014. godini realizirala je ukupne poslovne prihode u iznosu od 215,2 mil. kn. Prihodi od prodaje realizirani su u iznosu od 198,9 mil. kn i veći su za 17 posto u odnosu na 2013. godinu. Izvoz koji je ostvaren u iznosu od 93,7 mil. kn godinu veći je za 8 posto u odnosu na 2013. godinu. U strukturi troškova financijski rashodi su manji za 61 posto.

S obzirom na to da je Plan financijskog restrukturiranja Varteksa proveden s određenim vremenskim odmakom, pomak je vidljiv i u efektima provedbe te rezultatima poslovanja, tako da je u 2014. godini rezultat poslovanja Varteksa Grupe gubitak u iznosu od 37,1 mil. kn. Pritom treba uzeti u obzir da je financijsko restrukturiranje kroz provedbu Predstečajne nagodbe i Sporazuma o uređenju međusobnih odnosa i dodatnom financiranju Varteksa imalo direktan i značajan jednokratan utjecaj na rezultate poslovanja Varteks Grupe u 2013. godini. Umjesto ostvarene dobiti u 2013. godini, sukladno navedenom, rezultat iz redovnog poslovanja u 2013. godini bio bi gubitak od 94,1 mil. kn, što znači da je u 2014. godini gubitak iz redovnog poslovanja smanjen za više od 60 posto.
Svi ključni elementi poslovanja u 2014. godini zabilježili su pozitivan trend, no učinak provedbe financijskog restrukturiranja s obzirom na djelomični pomak u provedbi, značajnije će se ocrtati u poslovanju kompanije u 2015. godini.

U 2015. godini očekuje se nastavak pozitivnih trendova u cjelokupnom poslovanju Varteks Grupe kroz realizaciju postavljenih ciljeva usmjerenih na uspješno restrukturiranje, te financijsku i poslovnu konsolidaciju kompanije i ostvarenje pozitivnog rezultata.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.