Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Varteks Grupa u 2014. godini ostvarila značajan rast prihoda i izvoza

krojač, varteks

Varteks Grupa u 2014. godini realizirala je ukupne poslovne prihode u iznosu od 215,2 mil. kn. Prihodi od prodaje realizirani su u iznosu od 198,9 mil. kn i veći su za 17 posto u odnosu na 2013. godinu. Izvoz koji je ostvaren u iznosu od 93,7 mil. kn godinu veći je za 8 posto u odnosu na 2013. godinu. U strukturi troškova financijski rashodi su manji za 61 posto.

S obzirom na to da je Plan financijskog restrukturiranja Varteksa proveden s određenim vremenskim odmakom, pomak je vidljiv i u efektima provedbe te rezultatima poslovanja, tako da je u 2014. godini rezultat poslovanja Varteksa Grupe gubitak u iznosu od 37,1 mil. kn. Pritom treba uzeti u obzir da je financijsko restrukturiranje kroz provedbu Predstečajne nagodbe i Sporazuma o uređenju međusobnih odnosa i dodatnom financiranju Varteksa imalo direktan i značajan jednokratan utjecaj na rezultate poslovanja Varteks Grupe u 2013. godini. Umjesto ostvarene dobiti u 2013. godini, sukladno navedenom, rezultat iz redovnog poslovanja u 2013. godini bio bi gubitak od 94,1 mil. kn, što znači da je u 2014. godini gubitak iz redovnog poslovanja smanjen za više od 60 posto.
Svi ključni elementi poslovanja u 2014. godini zabilježili su pozitivan trend, no učinak provedbe financijskog restrukturiranja s obzirom na djelomični pomak u provedbi, značajnije će se ocrtati u poslovanju kompanije u 2015. godini.

U 2015. godini očekuje se nastavak pozitivnih trendova u cjelokupnom poslovanju Varteks Grupe kroz realizaciju postavljenih ciljeva usmjerenih na uspješno restrukturiranje, te financijsku i poslovnu konsolidaciju kompanije i ostvarenje pozitivnog rezultata.

Pročitajte još:

Nekretnine

Trgovački lanac Spar kupio 47.250 m2 građevinskog zemljišta.

Novosti

Anti viralni premaz tehnološka je inovacija talijanskog proizvođača tekstila Marzotto koju je razvio i proizveo u suradnji s vodećom tvrtkom u biomedicinskom sektoru Polygiene.

Financije

Gosti koji su tu županiju posjetili motivirani „Igrom prijestolja“ ujedno su u analiziranom razdoblju potrošili ukupno 126 milijuna eura.

Novosti

Nakon što su se hrvatski glazbenici ujedinili u borbi za pravednije digitalno tržište, za svoja prava krenuli su u borbu zajedno i sa svjetski...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.