Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Prihvaćen plan predstečajne nagodbe za Varteks

Situacija u tvrtci je izuzetno teška, a zbog neisplate plaća, koje kasne već više mjeseci, proteklog je tjedna došlo do kraćeg prekida rada. Plan financijskog restrukturiranja predviđa otpuštanje dijela zaposlenika, njih oko 400.

Situacija u tvrtci je izuzetno teška, a zbog neisplate plaća, koje kasne već više mjeseci, proteklog je tjedna došlo do kraćeg prekida rada. Plan financijskog restrukturiranja predviđa otpuštanje dijela zaposlenika, njih oko 400.

Nakon što su vjerovnici, njih više od dvije trećine, i na današnjem ročištu na Trgovačkom sudu u Varaždinu prihvatili financijski plan restrukturiranja, odnosno plan predstečajne nagodbe, tekstilna tvrtka Varteks može započeti sa provođenjem tog plana, odnosno ‘spašavanjem’ tvrtke.

Kako je naglasio predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec, današnja potvrda vjerovnika znači važan korak prema stabilizaciji dinamike isplate primanja, ali i stabilizacije provođenja poslovnih procesa.

Nakon što je većina vjerovnika, njih nešto više od 77 posto, sredinom lipnja na ročištu predstečajne nagodbe u Zagrebu prihvatila plan restrukturiranja isto su ponovili i danas pred sutkinjom Trgovačkog suda u Varaždinu Melitom Poljanec-Bubaš, čime su zadovoljene sve pravne okolnosti da se plan financijskog restrukturiranja počne provoditi.

Ukupne tražbine vjerovnika su 371 milijun kuna, a plan je prihvatilo 77,77 posto vjerovnika čija potraživanja iznose 289 milijun kuna. Među najvećim vjerovnicima je država odnosno Ministarstvo financija, čiji iznos potraživanja, prema riječima sutkinje, iznosi više od dvije trećine ukupnih potraživanja.

Nakon završenog ročišta predsjednik Uprave varteksa Košćec izjavio je da sada slijedi procedura utvrđivanja pravomoćnosti današnje odluke te sutrašnji sastanak u Zagrebu sa predstavnicima Ministarstva financija, HBOR-a i Zagrebačke banke za konačno dobivanje kredita u iznosu od 10 milijuna eura nužnih za isplatu zaostalih plaća, otpremnina za višak radnika i za nabavku repromaterijala za nastavak proizvodnje.

“Sutra je jako bitan dan, ali kao što smo riješili sve probleme do sada uvjeren sam da će i ishod sutrašnjeg sastanka biti pozitivan . Nakon toga možemo konačno krenuti u provođenje plana restrukturiranja”, kazao je Košćec.

Inače, situacija u tvrtci je izuzetno teška, a zbog neisplate plaća, koje kasne već više mjeseci, proteklog je tjedna došlo do kraćeg prekida rada zaposlenika. Plan financijskog restrukturiranja predviđa otpuštanje dijela zaposlenika, njih 400-tinjak. Varteks trenutno zapošljava oko dvije tisuće radnika.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Ekonomija

Nositelji certifikata NEblokirani (www.neblokirani.hr) imaju više od 99,5% vjerojatnosti da neće ući u značajne probleme u plaćanju svojih obveza u razdoblju od godinu dana.

Lifestyle

Nije uvijek lako uočiti lažljivca. Dok neke ponekad riječi i maniri odaju, drugi govore izmišljotine s uznemirujućom lakoćom.

Ljudski resursi

Iako su prošle godine na prvom mjestu faktora kojima se vodimo kod odabira novog posla bili međuljudski odnosi, ove je godine inflacija očito odradila...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.