Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Važnost inovativnih praksi u društveno odgovornom poslovanju

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR započeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018.

Riječ je o projektu koji provodi osam renomiranih europskih organizacija u području DOP-a: RRiF-plus d.o.o. (koordinator, Hrvatska), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Inštitut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) te Trucost (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Primarni cilj projekta je obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobrih praksi između projektnih partnera kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji europskih direktiva u području društveno odgovornog poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire.

Sljedeća će se obrazovna aktivnost održati u Berlinu od 15. do 19. svibnja 2017. godine na kojoj će se tijekom pet dana, uz pomoć njemačkih stručnjaka, poduzetnika i inovatora razmijenjivati primjeri dobrih praksi kada je riječ o integraciji inovacija u poslovni sektor.

Pri pokretanju poduzeća te u kasnijem poslovnom planiranju poduzetnici vrlo često ne razmišljaju o svojoj društvenoj odgovornosti, no integriranjem inovativnih praksi neizbježno se otvaraju nove poslovne mogućnosti te izražajniji pozitivni utjecaj na društvo i okoliš. Uzevši u obzir strategiju Europe 2020 i Direktivu o nefinancijskom izještavanju 2014/95/EU, u godinama pred nama kompanije će neizbježno morati promišljati inovativnost svojega djelovanja, a upravo će se o ovim temama razgovarati na obrazovnoj aktivnosti u Berlinu.

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.