Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Veliki uspjeh hrvatskog Jellyweeka u organizaciji Coworking Croatia

Iako međunarodni kolaborativni tjedan Jellyweek službeno još uvijek nije stigao svojem kraju (u različitim državama svijeta traje od 14. do 20. siječnja), na svjetsku je mapu promicatelja novih, progresivnih i održivih modela suradnje te poslovnog modus operandija već stavio Zagreb, u kojem je pokazan iznimno velik interes za sadržaj pripremljen u prostorima kina Europa.

Iako međunarodni kolaborativni tjedan Jellyweek službeno još uvijek nije stigao svojem kraju (u različitim državama svijeta traje od 14. do 20. siječnja), na svjetsku je mapu promicatelja novih, progresivnih i održivih modela suradnje te poslovnog modus operandija već stavio Zagreb, u kojem je pokazan iznimno velik interes za sadržaj pripremljen u prostorima kina Europa.

Ispunjena dvorana kina Europa za vrijeme premijere filma ‘The Startup Kids’ te zauzeta sva mjesta za edukativne razgovore sa stručnjacima na području startup-a obilježili su prvi hrvatski Jellyweek, koji se zahvaljujući inicijativi Coworking Croatia paralelno s još 42 zemlje svijeta održao i u glavnom hrvatskom gradu.

U organizaciji inicijative Coworking Croatia, hrvatske nacionalne coworking zajednice, domaća inačica Jellyweek coworking sessiona započela je serijom razgovora stručnjaka sa zainteresiranim posjetiteljima na temu ‘Startups & coworking’. Andrey Shtylenko, voditelj poduzetničkog inkubatora Studio Antar iz Splita govorio je o tome kako odabrati ideju za vlastiti startup, dok se web specijalistica Barbara Slade osvrnula na temu brendiranja i načine (ne) ispravne online promocije. Luka Abrus iz tvrtke Pet minuta govorio je o praksi uspješnog vođenja startup projekta, dok je Ivo Špigel iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva pojasnio sam pojam startup tvrtki te razloge njihove rastuće popularnosti. Jedan od poduzetnika čija se ideja pretvorila u uspješan posao, Vibor Cipan, otkrio je kako ne postoji jedinstvena formula uspješnog startupa, dok su predstavnici Coworkinga Croatia predstavili koncept zajedničkog korištenja infrastrukture te naglasili nužnost suradnje samostalnih profesionalaca radi konstantnog rasta i napretka pojedinca kao konkurentnog poslovnog subjekta.

Zasigurno najveći interes pokazan je za premijeru dokumentarnog filma ‘The Startup Kids’ koji je pred više od 450 posjetitelja, 15. siječnja u kasnim poslijepodnevnim satima, premijerno prikazan u kinu Europa. Film je sadržajno kolaž iskustava osnivača 20-ak najuspješnijih startup poduzeća koja danas poznajemo (Vimeo, Dropbox, Soundcloud…) koji su progovorili o vlastitom putu od ideje do uspjeha te svim preprekama i problemima na koje su pritom nailazili.

“Ovo je bio naš najveći i najkompleksniji coworking session do sada. Oduševljeni smo odazivom na temu i program, koji smo uspjeli realizirati prvenstveno zahvaljujući raznim partnerskim dogovorima, odličnoj suradnji s hrvatskom startup zajednicom te naravno entuzijazmu i kontribuciji svih članova Coworking Croatia tima, za koje moram napomenuti da rade na dobrovoljnoj bazi. Odabir teme “Startups & Coworking” naš je način da se umrežimo i damo podršku lokalnoj startup sceni, a želja nam je bila ukazati na komplementarnost s coworking pristupom i kulturom. Naš sljedeći izazov su tjedni coworking sessioni manjeg intenziteta, a kojima želimo utjecati na stvaranje coworking navika.”, izjavila je projektna koordinatorica Katarina Jurman.

Coworking Croatia nastavlja svoj aktivni rad i u narednim mjesecima. Kino Europa pokazala se kao zahvalna lokacija za rad freelancera, koji su upravo u sklopu Jellyweek coworking sessiona prvi put dobili priliku isprobati njezin coworking potencijal. Lauba, kuća za ljude i umjetnost, kroz četiri coworking sessiona u Zagrebu je već stekla status prijateljski nastrojenog domaćina, a sessioni uskoro sele i u novi prostor, klub Pepermint u Ilici 24, gdje će se održavati na tjednoj bazi.

“Imamo velike i ambiciozne planove. Odluku o formulaciji inicijative kao neprofitne udruge koja će se zalagati za prava samostalnih profesionalaca i okupljati ih, smatram našim logičnim sljedećim korakom. Registracijom ‘Hrvatskog društva samostalnih profesionalaca’ inicijativa Coworking Croatia postat će stalni program s ciljem podizanja samostalne profesionalne održivosti. Samostalnim profesionalcima i poduzetnicima omogućit će reprezentativan i opremljen ured po pristupačnoj cijeni, integrirati ih u kombiniranu virtualno-realnu, umreženu zajednicu u kojoj dolazi do miješanja raznih strukovnih pozadina i razmjene mišljenja oko različitih tema. U konačnici, naš je cilj veća konkurentnost uz podizanje kvalitete života samostalnih profesionalaca.” zaključio je Matija Raos, voditelj projekta.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.