Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

VIDEO Tri milijuna eura za strateške poduzetnike! Kako se aplicirati?

Na informativnoj radionici u organizaciji Gospodarske komore i Ministarstva gospodarstva o otvorenom natječaju za bespovratna sredstva za poduzetnike IPA – Komponenta IIIC – Regionalna konkurentnost, građane se informiralo na koji način mogu aplicirati za ovaj važan projekt.

Na informativnoj radionici u organizaciji Gospodarske komore i Ministarstva gospodarstva o otvorenom natječaju za bespovratna sredstva za poduzetnike IPA - Komponenta IIIC - Regionalna konkurentnost, građane se informiralo na koji način mogu aplicirati za ovaj važan projekt.

“Radi se o projektu bespovratnih potpora srednjim i malim poduzetnicima posebno u području eko inovacija, energetske učinkovitosti ali i drugih nekih stvari koje su obuhvaćene ovim projektom”, rekla je Sanja Fišer, načelnica Odjela, Uprava za operativni program za regionalnu konkurentnost iz Ministarstvo gospodarstva.

Hrvatski mali i srednji poduzetnici mogu do 20. veljače prijaviti svoje projekte za sufinanciranje iz komponente predpristupnog programa EU-a IPA namijenjene povećanju regionalne konkurentnosti.

Cilj natječaja je jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika poticanjem ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s ekološkim i drugim međunarodnim standardima.

[infopunkt 3797 3]

Putem ovog natječaja na raspolaganju poduzetnicima je iznos od 3 milijuna eura, a visina pojedinačnih potpora iznosit će od 50.000 do 200.000 eura.

Oni koji žele aplicirati moraju najprije dobro proučiti dokumentaciju da vide jesu li u odgovarajućem sektoru, te kako Fišer ističe ne smiju biti zaduženi jer novci iz fondova ne služe za gašenje vatre već za strateške razvoje.

“Natječaj je izuzetno bitan, jer svi oni koji se bave zelenom tehnologijom i uvođenjem novih inicijativa u procese proizvodnje dobrodošao im je svaki euro, a malom i srednjem poduzetništvu je bitno da uđe u svijet prijavljivanja svojih projekata za sredstva Europske Unije”, rekla je Vesna Trnokop Tanta iz HGK.

Dodala je kako je poruka poduzetnicima kako ne treba gubiti nadu jer ako ne prođu ovaj put, bit će još prilike.

U Hrvatskoj je natječaj za dodjelu sredstava iz tog programa otvoren 19. prosinca prošle godine. Iz sredstava EU-a financira se 85 posto vrijednosti projekta, a prijavitelji sudjeluju s 15 posto.

Financiraju se investicije u tehnologije, nove proizvode metode, zeleno gospodarstvo, zaštitu okoliša, energetsku učinkovitost te u certificiranje proizvoda, usklađivanje s ekološkim standardima i povećanje konkurentnosti. Sektori za sufinanciranje su prerađivačka industrija, vodoopskrba, informacije i komunikacije.

[infopunkt 3797 7]


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.