Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Više od 35 svjetski priznatih FinTech stručnjaka dolazi na Money Motion pozornicu

U top pet najboljih bankarskih institucija sedam najjačih ekonomija u Europi nalazi se barem jedna FinTech tvrtka.

U top pet najboljih bankarskih institucija sedam najjačih ekonomija u Europi nalazi se barem jedna FinTech tvrtka. FinTech rješenja postala su izbor broj jedan za brojne građane zbog nižih troškova, jednostavnog pristupa, brzine i kvalitete usluge, pokazuje najnovija analiza konzultantske kuće McKinsey.

Međutim, jaz u broju i zrelosti nacionalnih FinTech ekosustava značajno varira diljem kontinenta zbog razlika u tržišnoj strukturi, pristupu kapitalu, pravnom okviru, mobilnosti i akviziciji, uvjetima za rast i otvorenosti krajnjih korisnika prema novim rješenjima. Zemlje srednje i istočne Europe uglavnom se nalaze u donjem dnu ove analize, ali istovremeno imaju najveći potencijal za rast.

Kako bi iskoristili ovaj potencijal, najveća FinTech konferencija u regiji, Money Motion, okuplja više od 35 svjetski priznatih stručnjaka iz bankarstva, plaćanja, financijske tehnologije i kripto svijeta 9. i 10. ožujka u Zagrebu.

“FinTech industrija je doprinijela demokratizaciji platno-prometnog ekosustava, pri čemu se stvaraju dodatne vrijednosti za sve dionike: FinTech kompanije, banke, trgovce, a osobito za krajnje korisnike usluga, odnosno potrošače. Banke koje su prepoznale vrijednosti kojima FinTech pridonosi rastu i modernizaciji financijskog sektora i stvorile prostor za međusobnu suradnju, višestruko su profitirale”, kaže Petar Markač, Direktor odjela za globalno transakcijsko bankarstvo u OTP Banci d.d., jednom od organizatora konferencije Money Motion 2023.

Vodeća FinTech imena na tržištu – ASEE, Monri, UBIK, Mastercard i OTP Banka d.d. – udružila su snage u organizaciji konferencije Money Motion kako bi omogućili regionalnim profesionalcima i entuzijastima jedinstvenu priliku za razgovor s globalnim stručnjacima, razmjenu iskustava i znanja i stvaranje relevantnih poslovnih odnosa.

Money Motion, u partnerstvu s Nexi Grupom, dovodi prepoznate stručnjake kako bi razgovarali o sadašnjosti i budućnosti FinTecha – jedne od najdisruptivnijih tehnologija našeg vremena. Sudionici i posjetitelji mogu očekivati dva dana otkrivanja najnovijih trendova, izazova i rješenja na raskrižju tradicionalnog financijskog tržišta i najsuvremenijih tehnologija.

“Kao FinTech kompanija koja iz Hrvatske posluje na globalnom tržištu, vidjeli smo prostor za konferenciju koja će privući međunarodne stručnjake baš u Hrvatsku da u Zagrebu zajedno s domaćim stručnjacima i zainteresiranim osobama u bankarstvu, paymentu i cryptu porazgovaramo o sadašnjosti i budućnosti”, poručio je Igor Gržalja, Predsjednik Uprave ASEE Hrvatska.

Stručnjaci McKinseyja u svojoj analizi predlažu međunarodnu razmjenu iskustava i znanja te intenzivnije podupiranje raste lokalnih investicija. Kako se približavamo drugoj generaciji FinTech poduzetnika, trebali bismo zajednički uložiti napore kako bismo najbolje iskoristili dostupne resurse.

To su prepoznali i organizatori koji su Money Motion stvorili s tom svrhom na umu.

“Zahtjevno je predvidjeti što nas čeka u narednom razdoblju, pa baš zato svi u industriji trebamo imati konekcije, alate i dobre primjere koje ćemo moći koristiti ovisno o situaciji na tržištima i u našim tvrtkama kako bi osigurali najbolje moguće prilike za rast. Upravo zato vjerujemo u Money Motion kao ključno mjesto okupljanja FinTech međunarodne zajednice. FinTech ekosustav naše regije je uistinu raznolik i s velikim potencijalom te sam siguran da će Money Motion osnažiti povezanost, razmjenu ideja i suradnju vodećih lokalnih i globalnih stručnjaka na ovom području”, dodaje Gržalja.

Uz glavnu pozornicu, na konferenciji će se održati i natjecanje 10 najboljih FinTech startupova za novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 eura. Tijekom prvog dana konferencije, svaki od timova predstavit će svoje rješenje pred žirijem od 6 članova i publikom s predstavnicima više od 10 investicijskih kompanija. Prijave za startupove su otvorene do 20. veljače, a lista odabranih timova bit će objavljena 25. veljače. Više informacija i obrazac za prijavu nalaze se na službenim stranicama konferencije.

Markač iz OTP Banke d.d. zaključuje:

“Proporcionalno rastu stupnja digitalizacije ukupnog društva, raste naravno i potreba u financijskom sektoru za bržim, jednostavnijim i modernijim uslugama, što s jedne strane stvara brojne prilike i potencijal za samu industriju, a s druge strane otvara prostor za suradnju FinTecha i banaka. Zato je bitno da međusobno surađujemo, razmjenjujemo iskustva i komentiramo sve prilike koje se pružaju na tržištu. Money Motion je savršena prilika za to. Vidimo se u Laubi.“

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U potrazi ste za poslom? U suradnji s portalom posao.hr predstavljamo vam 10 atraktivnih poslovnih ponuda ovog tjedna. Sretno sa zapošljavanjem!

Ljudski resursi

Postoje različiti oblici kontaktiranja potencijalnih poslodavaca tijekom traženja posla, a otvorena molba samo je jedan od njih.

Financije

Prema anketi koju je proveo MojPosao, u kojoj je sudjelovalo 674 ispitanika, gotovo polovina ispitanika (49 posto) smatra kako će uvođenjem ove Direktive doći...

Ekonomija

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF ponovno otvara prijave za veliko natjecanje u inovacijama, koje uključuje startupove i inovatore iz Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.