Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Više od 35 svjetski priznatih FinTech stručnjaka dolazi na Money Motion pozornicu

U top pet najboljih bankarskih institucija sedam najjačih ekonomija u Europi nalazi se barem jedna FinTech tvrtka.

U top pet najboljih bankarskih institucija sedam najjačih ekonomija u Europi nalazi se barem jedna FinTech tvrtka. FinTech rješenja postala su izbor broj jedan za brojne građane zbog nižih troškova, jednostavnog pristupa, brzine i kvalitete usluge, pokazuje najnovija analiza konzultantske kuće McKinsey.

Međutim, jaz u broju i zrelosti nacionalnih FinTech ekosustava značajno varira diljem kontinenta zbog razlika u tržišnoj strukturi, pristupu kapitalu, pravnom okviru, mobilnosti i akviziciji, uvjetima za rast i otvorenosti krajnjih korisnika prema novim rješenjima. Zemlje srednje i istočne Europe uglavnom se nalaze u donjem dnu ove analize, ali istovremeno imaju najveći potencijal za rast.

Kako bi iskoristili ovaj potencijal, najveća FinTech konferencija u regiji, Money Motion, okuplja više od 35 svjetski priznatih stručnjaka iz bankarstva, plaćanja, financijske tehnologije i kripto svijeta 9. i 10. ožujka u Zagrebu.

“FinTech industrija je doprinijela demokratizaciji platno-prometnog ekosustava, pri čemu se stvaraju dodatne vrijednosti za sve dionike: FinTech kompanije, banke, trgovce, a osobito za krajnje korisnike usluga, odnosno potrošače. Banke koje su prepoznale vrijednosti kojima FinTech pridonosi rastu i modernizaciji financijskog sektora i stvorile prostor za međusobnu suradnju, višestruko su profitirale”, kaže Petar Markač, Direktor odjela za globalno transakcijsko bankarstvo u OTP Banci d.d., jednom od organizatora konferencije Money Motion 2023.

Vodeća FinTech imena na tržištu – ASEE, Monri, UBIK, Mastercard i OTP Banka d.d. – udružila su snage u organizaciji konferencije Money Motion kako bi omogućili regionalnim profesionalcima i entuzijastima jedinstvenu priliku za razgovor s globalnim stručnjacima, razmjenu iskustava i znanja i stvaranje relevantnih poslovnih odnosa.

Money Motion, u partnerstvu s Nexi Grupom, dovodi prepoznate stručnjake kako bi razgovarali o sadašnjosti i budućnosti FinTecha – jedne od najdisruptivnijih tehnologija našeg vremena. Sudionici i posjetitelji mogu očekivati dva dana otkrivanja najnovijih trendova, izazova i rješenja na raskrižju tradicionalnog financijskog tržišta i najsuvremenijih tehnologija.

“Kao FinTech kompanija koja iz Hrvatske posluje na globalnom tržištu, vidjeli smo prostor za konferenciju koja će privući međunarodne stručnjake baš u Hrvatsku da u Zagrebu zajedno s domaćim stručnjacima i zainteresiranim osobama u bankarstvu, paymentu i cryptu porazgovaramo o sadašnjosti i budućnosti”, poručio je Igor Gržalja, Predsjednik Uprave ASEE Hrvatska.

Stručnjaci McKinseyja u svojoj analizi predlažu međunarodnu razmjenu iskustava i znanja te intenzivnije podupiranje raste lokalnih investicija. Kako se približavamo drugoj generaciji FinTech poduzetnika, trebali bismo zajednički uložiti napore kako bismo najbolje iskoristili dostupne resurse.

To su prepoznali i organizatori koji su Money Motion stvorili s tom svrhom na umu.

“Zahtjevno je predvidjeti što nas čeka u narednom razdoblju, pa baš zato svi u industriji trebamo imati konekcije, alate i dobre primjere koje ćemo moći koristiti ovisno o situaciji na tržištima i u našim tvrtkama kako bi osigurali najbolje moguće prilike za rast. Upravo zato vjerujemo u Money Motion kao ključno mjesto okupljanja FinTech međunarodne zajednice. FinTech ekosustav naše regije je uistinu raznolik i s velikim potencijalom te sam siguran da će Money Motion osnažiti povezanost, razmjenu ideja i suradnju vodećih lokalnih i globalnih stručnjaka na ovom području”, dodaje Gržalja.

Uz glavnu pozornicu, na konferenciji će se održati i natjecanje 10 najboljih FinTech startupova za novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 eura. Tijekom prvog dana konferencije, svaki od timova predstavit će svoje rješenje pred žirijem od 6 članova i publikom s predstavnicima više od 10 investicijskih kompanija. Prijave za startupove su otvorene do 20. veljače, a lista odabranih timova bit će objavljena 25. veljače. Više informacija i obrazac za prijavu nalaze se na službenim stranicama konferencije.

Markač iz OTP Banke d.d. zaključuje:

“Proporcionalno rastu stupnja digitalizacije ukupnog društva, raste naravno i potreba u financijskom sektoru za bržim, jednostavnijim i modernijim uslugama, što s jedne strane stvara brojne prilike i potencijal za samu industriju, a s druge strane otvara prostor za suradnju FinTecha i banaka. Zato je bitno da međusobno surađujemo, razmjenjujemo iskustva i komentiramo sve prilike koje se pružaju na tržištu. Money Motion je savršena prilika za to. Vidimo se u Laubi.“


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.