Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Vivre 2020. godinu završio s prihodom od preko 61 milijun eura

Hrvatska je treće najznačajnije tržište s preko 11 % ukupnog prometa u 2020. godini.

Vivre, najveći online trgovac namještajem i predmetima za opremanje i uređenje doma, u 2020. godini zabilježio je porast prodaje od 50 % u odnosu na 2019., s prihodima od preko 61 milijun eura i dobiti prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) većom za 3,5 milijuna eura. Od 9 tržišta u središnjoj i istočnoj Europi na kojima je Vivre prisutan, upravo je Hrvatska treće najznačajnije po prodaji Vivreovih proizvoda s preko 11 % ukupnog prometa u 2020. godini.

Na samom vrhu kategorija proizvoda koji su 2020. godine zabilježili najveću prodaju nalazi se namještaj s udjelom od 37 %, slijede tekstil i tepisi s 11,2 %, dok proizvodi za uređenje doma i dodaci zauzimaju treće mjesto s udjelom od 11 %. Proizvodi iz navedenih kategorija čine oko 60 % ukupne prodaje tvrtke.

Porast potrošnje, posebno u segmentu predmeta za opremanje i uređenje doma, između ostalog, bio je rezultat djelomičnog ili potpunog rada od kuće velikog broja ljudi. U Hrvatskoj je tako zabilježen rast broja transakcija od 47 % te povećanje broja kupaca za čak 58 % u odnosu na 2019. Kategorije proizvoda koje su zabilježile najveći rast u 2020. u odnosu na prethodnu godinu bile su tepisi, rasvjeta, kuhinjska pomagala i dodaci, kao i namještaj.

„Analizirajući rezultate i uzimajući u obzir intenzivan ritam i sve izazove koje je donijela pandemija, možemo ustvrditi da je 2020. bila izvrsna godina za Vivre. Prosječna košarica povećala se za 20 % u odnosu na početne procjene, a organizacijska struktura tvrtke omogućila nam je prilagodbu na rad na daljinu bez većih poteškoća jer je naše poslovanje ionako otpočetka digitalno. Učinkovitost operativnog tijeka bila je i ostala naš prioritet, stoga se velik dio napora usmjerio na izbjegavanje zastoja u opskrbnim lancima i dostavu svih narudžbi u najkraćim mogućim rokovima“, rekla je Monica Cadogan, izvršna direktorica i suosnivačica Vivrea.  

U 2020. Vivre je učvrstio svoju lidersku poziciju na internetskom tržištu prodaje namještaja i proizvoda za uređenje i opremanje doma zahvaljujući ubrzanom poslovnom razvoju i povećanoj automatizaciji operativnog toka. Zabilježen je i rast broja partnera od 12 % u odnosu na 2019., čime je kupcima osigurana još raznolikija ponuda, a pandemijsku 2020. obilježilo je i pokretanje opcije Vivre Marketplace,  online platforme za sve Vivreove dobavljače. Trenutno je dostupna samo na rumunjskom tržištu, a cilj je ponuditi ovu opciju za partnere u što većem broju zemljama diljem svijeta.  


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.