Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vjerovnici odbili plan restrukturiranja Dalekovoda

To ne čudi s obzirom da je član Uprave Dalekovoda Goran Brajdić prije izjašnjavanja vjerovnika rekao da je taj plan neprovediv s obzirom da je sastavljen u okolnostima drukčijim od aktualnih te da očekuje da ga vjerovnici neće prihvatiti.

To ne čudi s obzirom da je član Uprave Dalekovoda Goran Brajdić prije izjašnjavanja vjerovnika rekao da je taj plan neprovediv s obzirom da je sastavljen u okolnostima drukčijim od aktualnih te da očekuje da ga vjerovnici neće prihvatiti.

Većina vjerovnika Dalekovoda na današnjem je ročištu u postupku predstečajne nagodbe odbila plan financijskog restrukturiranja sačinjen prilikom otvaranja predstečajnog postupka, a skupina vjerovnika predložila je sastavljanje novog plana.

Odluka vjerovnika o odbijanju plana restrukturiranja ne čudi s obzirom da je član Uprave Dalekovoda Goran Brajdić prije izjašnjavanja vjerovnika rekao da je taj plan neprovediv s obzirom da je sastavljen u okolnostima drukčijim od aktualnih te da očekuje da ga vjerovnici neće prihvatiti.

Potom je skupina vjerovnika, u kojoj su Zagrebačka banka i još tri banke iz grupe Unicredit, Hypo Leasing Croatia, Privredna banka Zagreb, HBOR i nekoliko tvrtki iz poslovnog sustava Dalekovoda, predložila sastavljanje novog plana. Novi plan skupina je dužna dostaviti u roku od 15 dana. O njemu se ima pravo očitovati dužnik odnosno Dalekovod te će nakon toga biti objavljen na mrežnim stranicama Fine.

Zanimljivo je da je skupina vjerovnika, u kojoj su država i tvrtke u većinskom državnom vlasništvu, glasovala za prihvaćanje plana restrukturiranja, ali to nije utjecalo na ishod budući da su dugovi Dalekovoda državi relativno mali i kreću se oko 21 milijun kuna, od ukupno 3,1 milijarde ukupno prijavljenih tražbina.

Prije ročišta na kojem su se vjerovnici izjašnjavali o planu restrukturiranja, održano je ročište za utvrđivanjem prijeboja, koje je proteklo bez bitnih primjedbi vjerovnika.

Dalekovod je prvo veliko poduzeće koje provodi predstečajnu nagodbu prema Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. U postupku sudjeluje oko 900 Dalekovodovih vjerovnika.

Član Uprave Dalekovoda Goran Brajdić u kratkoj izjavi za Hinu u stanci ročišta rekao je da tvrtka u dogovoru s ključnim vjerovnicima nastoji uspješno provesti predstečajnu nagodbu, a u prilog tome, po njegovim riječima, ide lijep broj sklopljenim poslova tako da je izgledan intenzivan poslovni angažman Dalekovoda u Hrvatskoj i inozemstvu u sljedećih nekoliko godina.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.