Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vjerovnici Varteksa odbili plan financijskog restrukturiranja

Novi će plan predložiti Ministarstvo financija kojem je Nagodbeno vijeće dalo rok od pet dana da ga dostavi. Dugovanja Varteksa iznose 374,2 milijuna kuna

Novi će plan predložiti Ministarstvo financija kojem je Nagodbeno vijeće dalo rok od pet dana da ga dostavi. Dugovanja Varteksa iznose 374,2 milijuna kuna

Vjerovnici Varteksa na današnjem predstečajnom ročištu nisu prihvatili plan financijskog restrukturiranja Varteksa koji je predložila Uprava, a novi će plan predložiti Ministarstvo financija kojem je Nagodbeno vijeće dalo rok od pet dana da ga dostavi.

Rezultatima glasovanja utvrđeno je da plan nije prihvaćen i sukladno zakonu ako plan nije prihvaćen postupak se obustavlja, no iznimno postupak se neće obustaviti ako vjerovnici čije tražbine čine natpolovičnu većinu svih utvrđenih predlože dostaviti novi plan, pojasnili su iz Nagodbenog vijeća.

Budući je predstavnik Ministarstva financija izvjestio da to ministarstvo želi predložiti novi plan, Nagodbeno vijeće dalo mu je rok od pet dana za dostavu plana dužniku, o kojem se dužnik mora očitovati u roku od osam dana.

Ako dužnik taj plan prihvati objavit će se na webu i zakazat će se ročište za glasovanje o izmjenjenom planu, kazali su u Nagodbenom vijeću.

Dugovanja Varteksa iznose 374,2 milijuna kuna.

Miljenko Vidaček iz Varteksa kazao je kako su danas pokušali tražiti odgodu ročišta jer je u podne počeo sastanak sa ključnim vjerovnicima – bankama i predstavnicima Ministarstva financija. No, s obzirom da tehnički nije bilo moguće dobiti odgodu jer su procedure zakonski definirane postupak predstečajne nagodbe će ići dalje, istaknuo je te dodao kako se nada da će biti uspješno provedena. Izrazio je i nadu da će sastanak s predstavnicima banaka i države biti uspješan.

I Martina Bradarić-Šlujo iz Varteksa je također istaknula kako je cilj da se postupak predstečajne nagodbe provede, jer je to način za daljnje funkcioniranje tvrtke i da se vjerovnici namire. Očekuje da će razlučni vjerovnici na današnjem sastanku pristati na prijedloge koje su već nekoliko puta razmatrali i da će se postići dogovor. Također je kazala i kako očekuje da se utvrdi način dobivanja kredita koji je potreban za saniranje likvidnosti.

Napisao

Pročitajte još:

Nekretnine

Trgovački lanac Spar kupio 47.250 m2 građevinskog zemljišta.

Novosti

Anti viralni premaz tehnološka je inovacija talijanskog proizvođača tekstila Marzotto koju je razvio i proizveo u suradnji s vodećom tvrtkom u biomedicinskom sektoru Polygiene.

EU fondovi

Hrvatska je tijekom 2015. godine u proračun Europske unije uplatila nešto više od 3 milijarde kuna, dok su istodobno Hrvatskoj iz EU proračuna doznačena sredstva...

Novosti

Varteks Grupa u 2014. godini realizirala je ukupne poslovne prihode u iznosu od 215,2 mil. kn. Prihodi od prodaje realizirani su u iznosu od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.