Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Vlada bi fiksirala franak i obrtnicima i poljoprivrednicima

Vlada bi fiksirala franak i obrtnicima i poljoprivrednicima

Nakon što je fiksacijom franka na 6,39 kuna zaštitila potrošače s kreditima u švicarskim francima od iznenadnog naglog porasta tečaja franka, Vlada bi fiksirala franak i obrtnicima i poljoprivrednicima. Naime, Vlada je predložila Saboru amandmane na prijedlog izmjena Zakona o kreditnim institucijama kojima se fiksirani tečaj kune u odnosu na švicarski franak na razini 6,39 kuna za franak primjenuje i na fizičke osobe koje obavljaju registriranu djelatnost, odnosno slobodna zanimanja, obrtnike te poljoprivednike.

Amandmanom, koji je predložila Vlada, isti stupanj zaštite pruža se i dužnicima – fizičkim osobama kada obavljaju registriranu djelatnost. Točnije, fiksiranje tečaja primjenjuje se na fizičke osobe koje obavljaju djelatnost slobodnih zanimanja, obrtnike, trgovce pojedince te nositelje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, neovisno o visini i vrsti kredita u francima ili u kunama uz valutnu klauzulu u francima, javljaju mediji.

Razlika visine anuiteta odnosno obroka primjenom fiksiranog tečaja trošak je kreditne institucije, a mjera se uvodi s ograničenim rokom od godinu dana nakon stupanja na snagu Zakona.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.