Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vlada nabavlja 1742 vozila za 265,5 milijuna kuna

Najviše se nabavlja osobnih vozila – ukupno 1328 čija je procijenjena vrijednost 155,7 milijuna kuna, terenskih vozila se nabavlja 142 procijenjene vrijednosti 49, 6 milijuna kuna dok je gospodarskih vozila 272 i njihova procjenjena vrijednost je 60 milijuna kuna

Najviše se nabavlja osobnih vozila - ukupno 1328 čija je procijenjena vrijednost 155,7 milijuna kuna, terenskih vozila se nabavlja 142 procijenjene vrijednosti 49, 6 milijuna kuna dok je gospodarskih vozila 272 i njihova procjenjena vrijednost je 60 milijuna kuna

Državni ured za središnju javnu nabavu objavio je u srijedu oglas za nabavu 1742 vozila ukupne procijenjene vrijednosti 265,5 milijuna kuna! Vozila će se nabavljati putem operativnog leasinga na razdoblje od 36, 48 i 60 mjeseci. Prema tehničkoj specifikaciji priloženoj uz tekst natječaja nabavljaju se tri grupe vozila – osobna, terenska i gospodarska. Najviše se nabavlja osobnih vozila – ukupno 1328 čija je procijenjena vrijednost 155,7 milijuna kuna, terenskih vozila se nabavlja 142 procijenjene vrijednosti 49, 6 milijuna kuna dok je gospodarskih vozila 272 i njihova procjenjena vrijednost je 60 milijuna kuna, doznaje Jutarnji list. Za sva vozila određeno koliko godišnje mogu proći kolikometara tekoliko koje vozilo smije prijeći kilometara tijekom trajanja leasinga.

Iako se u natječajnoj dokumentaciji ne specificira za koga su sve vozila namjenjena, prema tehničkim karakteristikama se može djelomično rekonstruirati tko će vozila korititi. Tako je 690 vozila namijenjeno za policijske patrole, pravosudna policija dobit će 64 vozila različite izvedbe za prijevoz zatvorenika, a kupit će se i 15 vozila za prijevoz pasa itd.

Među osobnim vozilima najveći broj ih je srednje niže klase koja su, osim za policijske patrole, namjenjena za razna ministarstva kojima su istekli ugovori o najmu automobila te su ih morali vratiti. Dakle, u ovom slučaju nije riječ o gomilanju novih automobila nego o zamjeni dosadašnjih unajmljenih automobila novima.

Posljednju ovako veliku nabavku automobila Vlada je odobrila u studenom 2010. godine. Tadašnja premijerka je odobrila nabavku putem leasinga 1200 novih automobila za razdoblje od 2010. do 2015. godine. Vrijednost ugovora bila je 196,4 milijuna kuna.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Portal MojPosao je kroz anketu u kojoj je sudjelovalo gotovo 700 ispitanika doznao što o procesu smanjenja broja ministarstava misle građani.

Ekonomija

Upravljanje vašim voznim parkom od XYZ milijuna kuna povjereno je osobi koja za to nije školovana ?!?

Ekonomija

U Opatiji je danas završila dvodnevna Međunarodna konferencija o javnoj nabavi „Razmjena iskustava o ključnim izazovima u praksi javne nabave“ u organizaciji PJR-a.  

Edukacija

Fina tijekom mjeseca siječnja i veljače organizira poslovne radionice na temu e-Račun u javnoj nabavi.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.