Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vođa demokrata u Senatu srušio cijene dionica na Wall Streetu

Veći dio jučerašnjeg trgovanja indeksi su stagnirali, a oštrije su pali u posljednjih sat vremena kada je Reid kazao da je razočaran napretkom u pregovorima oko izbjegavanja ‘fiskalne litice’

Veći dio jučerašnjeg trgovanja indeksi su stagnirali, a oštrije su pali u posljednjih sat vremena kada je Reid kazao da je razočaran napretkom u pregovorima oko izbjegavanja 'fiskalne litice'

U utorak su na Wall Streetu cijene dionica pale, nakon što je vođa demokrata u Senatu Harry Reid kazao kako je razočaran malim napretkom u pregovorima o izbjegavanju ‘fiskalne litice’.

Dow Jones indeks oslabio je 0,69 posto, na 12.878 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,52 posto, na 1.398 bodova, a Nasdaq indeks 0,30 posto, na 2.967 bodova.

Veći dio jučerašnjeg trgovanja indeksi su stagnirali, a oštrije su pali u posljednjih sat vremena kada je Reid kazao da je razočaran napretkom u pregovorima oko izbjegavanja ‘fiskalne litice’.

To automatsko smanjenje proračunskih rashoda i povećanje poreza početkom iduće godine, vrijedno oko 600 milijardi dolara, već je tjednima najteži uteg na tržištu jer bi moglo gurnuti američko gospodarstvo u recesiju, ako republikanci i demokrati ne nađu bolja rješenja do kraja ove godine.

„Na Wall Streetu otkucava vrijeme za politički konsenzus po pitanju ‘fiskalne litice’“, kaže Quincy Krosby, strateg u tvrtki Prudential Financial.

Zbog rizika od ‘fiskalne litice’, jučer ulagače nisu ohrabrili ni vrlo dobri makroekonomski podaci, primjerice, o rastu potrošnje u poslovnom segmentu te povjerenja potrošača, koje je dosegnulo najviše razine u više od četiri godine.

Na nesigurnost na tržištu ukazuje i rast VIX indeksa Čikaške burze opcija. Taj ‘indeks straha’ ojačao je jučer gotovo 3 posto, što pokazuje da ulagači pojačano osiguravaju svoje portfelje od mogućeg daljnjeg pada cijena dionica.

Na europskim su burzama cijene dionica jučer blago porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,22 posto, na 5.799 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,55 posto, na 7.332 boda, a pariški CAC 0,03 posto, na 3.502 boda.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.