Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Volkswagen i u krizi povećao plaće radnicima u Njemačkoj

Plaće za 102.000 radnika bit će uvećane za 4,3 posto u sljedećih 13 mjeseci počevši od 1. lipnja ove godine. Početni je zahtjev sindikata IG Metall bilo 6,5-postotno povećanje plaća.

Plaće za 102.000 radnika bit će uvećane za 4,3 posto u sljedećih 13 mjeseci počevši od 1. lipnja ove godine. Početni je zahtjev sindikata IG Metall bilo 6,5-postotno povećanje plaća.

Njemački automobilski div Volkswagen povećat će plaće radnika u Njemačkoj za 4,3 posto u idućih godinu dana, u skladu s nedavnim sporazumom vlade i sindikata o povećanju plaća radnika u industrijskom sektoru.

Sporazum o povećanju plaća 102.000 radniha u narednih 13 mjeseci postignut je u četvrtak a primjenjivat će se od 1. lipnja ove do kraja lipnja iduće godine.

Glavni pregovarač uprave Volkswagena Martin Rosik rekao je da su kompanija i sindikat IG Metall “vodili računa o činjenici da se konkurencija u automobilskoj industriji naglo zaoštrava”.

Njemačko gospodarstvo, najveće u Europi, snažno je poraslo u protekle dvije godine, dijelom zahvaljujući izvozu automobila i strojeva. Stoga su sindikati ove godine zatražili znatna povećanja plaća.

Početni je zahtjev sindikata IG Metall bilo 6,5-postotno povećanje plaća. Konačni je sporazum za Volkswagen u skladu s onim postignutim prije dva tjedna za ostale radnike u proizvodnom sektoru.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.