Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Volkswagen povlači 384.181 vozilo

AQSIQ je objavio da je zaključio istragu nakon godinu dana i došao do zaključka da robotizirana mjenjačka kutija tipa DSG njemačke tvrtke, koja se može koristiti ručno bez prekida rada, može “izazvati kvar motora i potencijalno biti opasna po sigurnost”

AQSIQ je objavio da je zaključio istragu nakon godinu dana i došao do zaključka da robotizirana mjenjačka kutija tipa DSG njemačke tvrtke, koja se može koristiti ručno bez prekida rada, može "izazvati kvar motora i potencijalno biti opasna po sigurnost"

Njemačka tvrtka Volkswagen objavila je u srijedu da će povući 384.181 vozilo zbog problema s mjenjačkom kutijom, otkrivenih prošlog tjedna u vrlo gledanoj tv emisiji u Kini.

“U rijetkim slučajevima električna disfunkcija mogla bi izazvati prekid opskrbe strujom na automobilima u pokretu”, piše u priopćenju njemačkog konstruktora koji ističe da upravljanje i kočenje nisu zahvaćeni tim problemom.

Sporna vozila, proizvedena između prosinca 2008. i početka ožujka 2013., uvezeni su modeli poput Audija A3 kao i oni sastavljeni u Kini poput Volkswagena Magotan i Passat, priopćila je kineska uprava zadužena za nadzor kvalitete proizvoda (AQSIQ) koja je u subotu zatražila njihovo povlačenje.

AQSIQ je objavio da je zaključio istragu nakon godinu dana i došao do zaključka da robotizirana mjenjačka kutija tipa DSG njemačke tvrtke, koja se može koristiti ručno bez prekida rada, može “izazvati kvar motora i potencijalno biti opasna po sigurnost”.

Volkswagen je objavio da će besplatno zamijeniti defektne dijelove tih mjenjačkih kutija. Taj tehnički problem njemačkog konstruktora prošlog je tjedna bio tema vrlo gledane emisije nacionalne televizije CCTV, povodom Svjetskog dana prava potrošača.

Najveći europski proizvođač automobila Volkswagen 2012. je isporučio Kini 2,8 milijuna vozila, što je skok od gotovo 25 posto u godinu dana, uz proizvodnju od 2,6 milijuna vozila u samoj Kini.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.