Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vrdoljak: Čermakova ponuda je prihvatljiva! [VIDEO]

“Ja bi im stvarno sugerirao da damo šansu toj proizvodnji, vjerovatno će na taj način i oni povećati šansu svoje naplate, ali ne bi volio bitnije utjecati na njih”, poručio je ministar gospodarstva

"Ja bi im stvarno sugerirao da damo šansu toj proizvodnji, vjerovatno će na taj način i oni povećati šansu svoje naplate, ali ne bi volio bitnije utjecati na njih", poručio je ministar gospodarstva

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kazao je danas kako je svaka ponuda koja daje šansu da se pokrene i nastavi proizvodnja u Dini i Diokiju prihvatljiva ponuda, no vjerovnici će reći da li je prihvaćaju ili ne.

“Svaka ponuda koja daje šansu da se pokrene proizvodnja, da ljudi dobiju posao i nastave raditi, da se nastavi proizvodnja u Dini i Diokiju je nama prihvatljiva ponuda. Ali na žalost, naša nije konačna, vjerovnici će reći da li je prihvaćaju ili ne”, kazao je ministar upitan za komentar jučerašnje objave tvrtke Crodux plin, u vlasništvu Ivana Čermaka, koja je dostavila prijedlog mogućeg sudjelovanja u financijskom i operativnom restrukturiranju Diokija i Dina Petrokemije kroz predstečajne nagodbe te stjecanje većinskog udjela u restrukturiranim društvima.

[infopunkt 6244 1]

To je privatna tvrtka sa vjerovnicima koji su najvećim dijelom privatni, i kao što ste čuli Ministarstvo financija, oni su spremni prihvatiti taj dio nagodbe, država će napraviti svoje sve što god može, ali idemo sačekati vjerovnike, kazao je ministar odgovarajući na pitanja novinara nakon Hrvatsko-njemačkog poslovnog foruma u HGK.

“Ja bi im stvarno sugerirao da damo šansu toj proizvodnji, vjerovatno će na taj način i oni povećati šansu svoje naplate, ali ne bi volio bitnije utjecati na njih”, kazao je Vrdoljak.

Nama je želja da napravimo sve što možemo i dobro da je došla ponuda da se proizvodnja nastavi, rekao je.

Na pitanje može li se država uključiti i na koji način budući su radnici jučer upozorili kako im je problem razdoblje predstečajne nagodbe koj traje tri do četiri mjeseca, a oni žele svoje plaće, Vrdoljak je odgovorio da je to teško.

To je privatna tvrtka, ima puno privatnih tvrtki u ovoj zemlji koje nisu uspjele isplatiti plaću i potpuno razumijem teško stanje, ali da država u razdoblju predstečajne nagodbe ulazi sa novim kapitalom da bi se isplatile plaće, malo je vjerovatno, izjavio je ministar.

[infopunkt 6244 2]

Ali da možemo ubrzati predstečajnu nagodbu, kako bi se što prije znao konačni rezultat i onda kroz taj rezultat isplatile plaće, svakako, kazao je.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.