Ostojić: Dva su scenarija za spas Imunološkog zavoda! [VIDEO]

Ostojić: Dva su scenarija za spas Imunološkog zavoda! [VIDEO]

Ministar Rajko Ostojić je na pitanje o Imunološkom zavodu rekao je to problem  star 20 godina i da je svo to vrijeme bio sustavno uništavan. Također kaže kako je to tvrtka na burzi i funkcionira izvan zdravstvenog sustava.

Objašnjava pak kako je u svrhu spasa tvrtke u ponedjeljak održan sastanak u organizaciji ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka.

„Postoje dva scenarija, no sve će biti jasnije nakon ročišta 8. veljače i odluke Visokog trgovačkog suda“, kaže ministar.

[infopunkt 7674 1]

Na pitanje je li točno da se po Gradskom urbanističkom planu na mjestu Imunološkog zavoda planiraju izgraditi urbane vile, ministar zdravlja kaže: „Istina je da je Imunološki zavod devastiran posljednjih 20 godina planski, ali naglasit ću, vlasnici su ljudi koji imaju svoje dionice, on je izlistan na zagrebačkoj burzi i to je vrlo kompleksan problem. Pitanje koje ste postavili nije pitanje staro deset minuta ili deset dana već desetak godina“.

Ostojić kaže da Imunološki kasni s razvojem tehnologije koja je i dalje na razini 80-tih godina. Dodaje da im licence za cjepiva vrijede do kraja 2015. godine.

Ministar dodaje kako je i očekivao ovakav scenarij – koji je posljedica sustavnog neulaganja.

[infopunkt 7674 2]

[infopunkt 7674 3]

Podijeli

Odgovori

Top