Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vrdoljak: Ovaj projekt hrvatskim građanima donosi najjeftiniji plin! [VIDEO]

Nula kuna vrijedan ugovor za seizmičko snimanje tla potpisan je u Ministarstvu gospodarstva.

Nula kuna vrijedan ugovor za seizmičko snimanje tla potpisan je u Ministarstvu gospodarstva.

U Ministarstvu gospodarstvu danas je potpisan ugovor s tvrtkom Spectrum Geo za seizmičko snimanje 2D tehnikom i za prodaju tih podataka u ime Hrvatske svim zainteresiranim kompanijama.

Naime, kako ističe ministar Ivan Vrdoljak odabrana jer ima najveću bazu seizmičkih podataka na Sredozemnom moru i najviše iskustva u regiji i na Mediteranu.

„Počinjemo novu eru u eksploataciju nafte i plina, a cilj je da hrvatski građani i industrija imaju najjeftiniji plin. Pored toga, u Hrvatsku će se sliti milijardi kuna vrijedne investicije. U Hrvatskoj se proizvodi 65 posto ukupne domaće potrošnje prirodnog plina, a nafte svega 20 posto. Potencijali su znatno veći. U roku od četiri, pet godina od danas popravit ćemo tu bilancu u Hrvatska će postati i izvoznik“, kaže ministar.

Naime,  seizmički podaci ostaju zauvijek u vlasništvu Hrvatske te da su već interes za eksploatacijom ugljikovodika iskazale velike svjetske kompanije. Ipak, ugovor je vrijedan kako kaže ministar – 0 kuna, Spectrum Geo će istraživati – a u Hrvatskoj će pojeftiniti plin.

[infopunkt 7099 5]

Predsjednik i glavni izvršni direktor Rune Engo je istaknuo da će kompanija pokriti 35 tisuća četvornih kilometara te da preuzima sve troškove i rizik na sebe, ali i da je uvjeren kako će pronaći ugljikovodike u Hrvatskoj s obzirom da su već pronađeni s talijanske strane.

Na novinarske sumnje po pitanju istraživanja tla ministar kaže da netko pokuša preskočiti proceduru, napraviti krivi korak, ja ću osobno prvo njega pozvati na odgovornost, a onda sebe.

[infopunkt 7099 6]

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Ispitivanje je pokazalo da pandemija koronavirusa nije značajno utjecala na navike štednje.

Financije

Unatoč pandemiji i neizvjesnoj ekonomskoj situaciji u državi, mnoga hrvatska poduzeća bilježe uspješan poslovni rezultat u posljednje vrijeme. Navikli smo već na pozitivne priče...

Ekonomija

Jeftinije.hr pokazuju nevjerojatan porast potražnje za zimskim gumama, koja je ovog rujna, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, porasla za dobrih 50 %.  

Osobne financije

Mala i srednja poduzeća čine 99 posto hrvatskog gospodarstva i zapošljavaju 77 posto ukupno zaposlenog stanovništva.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.