Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vrdoljak: Tko je ukrao mora u zatvor!

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je danas da Vlada do kraja mandata Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) planira smanjiti prihode barem za isti iznos za koji je to učinila na početku mandata, odnosno za trećinu.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je danas da Vlada do kraja mandata Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) planira smanjiti prihode barem za isti iznos za koji je to učinila na početku mandata, odnosno za trećinu.

Upitan nakon otvaranja novih Plivinih pogona je li afera izvlačenja novca iz HGK, za što je osumnjičena pročelnica ureda predsjednika HGK-a, konačno označila trenutak da se preispita uloga Komore i njezino financijsko poslovanje te što će Vlada učiniti, Vrdoljak je odgovorio da će napraviti ono što je Vlada odlučila na početku mandata.

Tada je, kako je podsjetio, za trećinu smanjila prihode HGK odnosno rasteretila gospodarstvo za obveze prema Komori za 33 posto te istaknuo da je cilj do kraja mandata provesti barem još jedno takvo smanjenje.

Dodao je pritom da Vlada ne želi funkcije koje Komora obavlja za hrvatsko društvo i gospodarstvo ukinuti u cijelosti jer Komora, kako je rekao, radi i dosta pozitivnih stvari.

“Napravit ćemo ono što je Vlada rekla na početku mandata: trećina odmah, trećina do kraja mandata i dogovoriti s Komorom što Vlada očekuje od nje sukladno mreži gospodarske diplomacije koju radimo i ciljevima u Hrvatskoj”, rekao je Vrdoljak.

Dodao je da ne zna kad će više lopovi i kriminalci naučiti lekciju da se u Hrvatskoj više ne smije krasti i korumpirati.

“Pa premijeri su završili u zatvoru kao i zamjenici, ministri, predsjednici uprava i onda si netko dozvoli da i dalje krade! Oni koji kradu, moraju u zatvor, jučer, danas i sutra, a i oni koji danas o tome razmišljaju, moraju se informirati o tome da lopovi završavaju u zatvoru”, rekao je Vrdoljak odgovarajući na pitanja novinara o aferi financijske malverzacije u HGK.

Pročelnicu ureda predsjednika HGK Zdenku Peternel sumnjiči se da je sudjelovala u izvlačenju više od 32 milijuna kuna iz Komore zbog čega joj je određen jednomjesečni istražni zatvor.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.