Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Vrijedna donacija za azil Noina arka

Azil za napuštene životinje Noina arka i svi njegovi stanovnici od sada mogu mirnije spavati jer su dobili dodatnu zaštitu

Azil za napuštene životinje Noina arka i svi njegovi stanovnici od sada mogu mirnije spavati jer su dobili dodatnu zaštitu. U azilu su postavljene 4 nove nadzorne kamere, a vrijedna je to donacija tvrtke Bosch Hrvatska. Donacija dolazi kao reakcija na informacije o čestim pokušajima provale i provalama koje su se događale u azilu u kojima počinitelji najčešće ostanu neotkriveni, a ukradu vrijednu opremu i hranu za napuštene životinje koje ionako nikada dovoljno.

Iz azila poručuju kako će im ovaj sustav pomoći u borbi s problemima s kojima se često susreću poput ostavljanja životinja uz ogradu, neovlaštenog ulaska u azil te krađe opreme, pribora i hrane za napuštene životinje.

„Punih 37 godina brinemo o napuštenim životinjama i izrazito nas rastužuje kada se događaju situacije poput krađa koje nažalost nisu rijetkost, a imamo i situacije kad ljudi prebacuju životinje preko ograde u prostor azila te se one pri tom ozlijede. Ovim putem želim zahvaliti Bosch Hrvatska jer su prepoznali naše potrebe i svojom donacijom nam osigurali lakši i sigurniji rad te ono najvažnije, bolju zaštitu svih naših životinjskih prijatelja. Životinje su dobile prvi božićni poklon nešto ranije“, kazala je Helena Fink, predsjednica udruge Noina arka.

Video nadzorni sustav osigurava snimanje štićenog područja u visokoj rezoluciji s prepoznavanjem vozila i osoba već na 60 metara udaljenosti te njihovu identifikaciju na 20 metara. Također omogućava aktivne alarme kroz detekciju pokreta te analitiku radi li se o ulasku u štićeno područje, nedozvoljeno parkiranje ili ‘švrljanje’ oko štićenog područja van radnog vremena. Svi materijali arhiviraju se na 60 dana.

„Kada smo čuli za posljednju provalu, nismo čekali već smo odmah reagirali i stupili u kontakt s predstavnicima azila da vidimo kako možemo pomoći. Vjerujem kako će nove kamere služiti i za odvraćanje jer većina provalnika odustane od svog nauma kada vide da je objekt pod video nadzorom. Životinje su često stavljene u drugi plan, no i naši četveronožni prijatelji zaslužuju zaštitu i zato smo onima koji se svakodnevno trude da im je pruže htjeli taj posao olakšati. I sama sam u siječnju udomila psa iz azila i vjerujte mi nisam požalila“, zaključila je Mirsada Kudrić, direktorica Bosch Hrvatska.

Svoju suradnju s azilom Noina arka planiraju nastaviti i u budućnosti, poručili su iz Bosch Hrvatska i Noine arke. Broj napuštenih životinja je nažalost sve veći, a taj problem je posebno izražen u ljetnim mjesecima. Stoga iz azila Noina arka ovim putem pozivaju i sve druge da slijede primjer tvrtke Bosch Hrvatska i svojim donacijama, ma koliko skromne one bile, pomognu radu ovog, ali i drugih azila diljem Hrvatske, a sve one koji žele nabaviti ljubimca, da se odluče za udomljavanje.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.