Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Wall Streetom vlada emocionalno trgovanje, gospodarstvo SAD-a u uzletu

Trgovalo se vrlo nesigurno jer nitko nije siguran kako će završiti pregovori republikanaca i demokrata o smanjenju proračunskog deficita kako bi se izbjeglo automatsko smanjenje proračunskih rashoda i povećanje poreza početkom iduće godine, koje bi uvelo američko gospodarstvo u recesiju.

Trgovalo se vrlo nesigurno jer nitko nije siguran kako će završiti pregovori republikanaca i demokrata o smanjenju proračunskog deficita kako bi se izbjeglo automatsko smanjenje proračunskih rashoda i povećanje poreza početkom iduće godine, koje bi uvelo američko gospodarstvo u recesiju.

U četvrtak su na Wall Streetu cijene dionica blago porasle, nakon znatnih oscilacija tijekom dana, ovisno o komentarima političara u vezi ‘fiskalne litice’.

Dow Jones indeks ojačao je 0,28 posto, na 13.021 bod, dok je S&P 500 porastao 0,43 posto, na 1.415 bodova, a Nasdaq indeks 0,68 posto, na 3.012 bodova.

I jučer se, kao i prethodnih dana, trgovalo vrlo nesigurno jer nitko nije siguran kako će završiti pregovori republikanaca i demokrata o smanjenju proračunskog deficita kako bi se izbjeglo automatsko smanjenje proračunskih rashoda i povećanje poreza početkom iduće godine, koje bi uvelo američko gospodarstvo u recesiju.

Dan prije cijene su dionica osjetno porasle, nakon izjave Johna Boehnera, vođe republikanca u Kongresu, da je optimista po pitanju izbjegavanja ‘fiskalne litice’. No, jučer je, pak, Boehner poručio da nema značajnijeg napretka u pregovorima.

Zbog toga su burzovni indeksi bili malo u negativnom, malo u pozitivnom području.

„Radi se o emocionalnom trgovanju, naglim prodajama, ali i kupovinama nakon pada cijena jer ulagači ne žele propustiti mogući uspon cijena dionica, ako dogovor bude postignut. To ludilo potrajat će sve dok pitanje ‘fiskalne litice’ ne bude riješeno“, kaže James Dailey, portfelj menadžer u fondu TEAM Asset Strategy Fund.

Zbog toga jučer na tržište nisu osobito utjecali ni novi dobri makroekonomski podaci. Prema drugojgospodarstvo

procjeni, američko je gospodarstvo u trećem tromjesečju poraslo 2,7 posto, znatno više od prvotno procijenjenih 2 posto.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,15 posto, na 5.870 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,78 posto, na 7.400 bodova, a pariški CAC 1,53 posto, na 3.568 bodova.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.