Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Warrenn Buffett ponudio 28 milijardi dolara za kupnju Heinza

Dok se u Japanu situacija donekle poboljšava, ulagače su zabrinuli podaci o većem nego što se očekivalo padu njemačkog i francuskog gospodarstva, što pokazuje da je u posljednja tri mjeseca prošle godine recesija u eurozoni produbljena.

Dok se u Japanu situacija donekle poboljšava, ulagače su zabrinuli podaci o većem nego što se očekivalo padu njemačkog i francuskog gospodarstva, što pokazuje da je u posljednja tri mjeseca prošle godine recesija u eurozoni produbljena.

Na Wall Streetu su i u četvrtak burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer nema vijesti koje bi znatnije potaknule ulagače, no tržištu je podršku pružilo nekoliko preuzimanja.

Dow Jones oslabio je 9 bodova, ili 0,07 posto, na 13.973 boda, dok je S&P 500 ojačao 0,07 posto, na 1.521 bod, a Nasdaq indeks 0,06 posto, na 3.198 bodova.

Burzovni indeksi ostali su gotovo nepromijenjeni već treći dan zaredom jer ni s korporativne, ni s makroekonomske scene nema vijesti koje bi značajnije potaknule tržište.

Na početku trgovanja cijene su dionica pale jer je japansko gospodarstvo neočekivano oslabilo i u četvrtom lanjskom tromjesečju, trećem zaredom.

No, dok se u Japanu situacija donekle poboljšava, ulagače su zabrinuli podaci o većem nego što se očekivalo padu njemačkog i francuskog gospodarstva, što pokazuje da je u posljednja tri mjeseca prošle godine recesija u eurozoni produbljena.

Ipak, ulagače je ponešto ohrabrilo izvješće prema kojemu je prošloga tjedna broj novih zahtjeva za pomoć nezaposlenim Amerikancima pao više nego što se očekivalo, što ukazuje na poboljšanje situacije na tržištu rada.

„Nisam negativno raspoložen, no na ovim razinama cijena ne vidim poticaja za daljnju kupnju dionica“, kaže Donald Selkin, strateg u tvrtki National Securities.

Podršku tržištu pružilo je nekoliko akvizicija. Među ostalim, Berkshire Hathaway, tvrtka utjecajnog investitora Warrenna Buffetta, ponudila je 28 milijardi dolara za kupnju Heinza. Cijena dionice tog američkog prehrambenog proizvođača skočila je 20 posto.

Na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,50 posto, na 6.327 bodova, dok je frankfurtski DAX skliznuo 1,05 posto, na 7.631 bod, a pariški CAC 0,78 posto, na 3.669 bodova.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.