Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Marketing i prodaja

Weekend Media Festival o Wikileaksu, Rupertu Murdochu, YouTubeu…

Četvrti Weekend Media Festival ove se godine održava od 22. do 25. rujna, na već tradicionalnoj lokaciji stare tvornice duhana u Rovinju. Tri festivalske dvorane ove godine donose nikad bogatiju satnicu s velikim brojem stranih i domaćih predavača, panel diskusija i radionica. A kao novost predstavljeni su i novi formati – Ultimate Fight i Hard Talk….

Četvrti Weekend Media Festival ove se godine održava od 22. do 25. rujna, na već tradicionalnoj lokaciji stare tvornice duhana u Rovinju. Tri festivalske dvorane ove godine donose nikad bogatiju satnicu s velikim brojem stranih i domaćih predavača, panel diskusija i radionica. A kao novost predstavljeni su i novi formati – Ultimate Fight i Hard Talk….

Tomo Ricov, direktor festivala, naglašava: „Prošle smo godine okupili više od 3 000 sudionika, očekivanja za ovu godinu su također velika. Trenutne najave o zainteresiranosti sudionika za dolazak govore da ćemo letvicu dignuti još više. Razlog tome je i što se Weekend profilirao ne samo kao središnji skup komunikacijske industrije, nego i kao središnje mjesto za godišnje sklapanje poslova.“

Svjetske face u Rovinju

Praksa dovođenja najvećih svjetskih stručnjaka s područja komunikacijske industrije na rovinjsku pozornicu nastavlja se i ove godine. Pa tako u Hrvatsku dolaze James Whatley, marketing direktor i bloger koji radi za 100heads – kompaniju iz Londona specijaliziranu za „word of mouth“ advertising i korištenje društvenih mreža te Jay McGill, viši potpredsjednik pri Hearst Magazines International koji se posljednjih pet godina brine za izdavaštvo i digitalne operacije u Europi, Bliskom istoku i Africi. Whatley je čovjek koji će nam dati odgovor na pitanje koliko se daleko čuje dobar glas dok će McGill pričati o fenomenima globalnih medijskih brandova poput You Tubea i Facebooka te kako se medijske kampanje prilagođavaju čestim i brzim promjenama u svijetu medija.

James Robinson, britanski novinar, pak posljednjih nekoliko godina prati medijsku industriju kao medijski urednik u nedjeljnom izdanju The Observer i medijski dopisnik u Guardianu. Objavio je seriju članaka o Wikileaksu, hakiranju telefona – skandaloznoj metodi kojom se služio britanski tabloid News of the World, problematici zaštite privatnosti te vjerojatno najutjecajnijoj medijskoj osobi na svijetu, Rupertu Murdochu. U Rovinju će se osvrnuti na uvijek aktualnu vezu između novina i političara. Sasha Savić, američki Sarajlija s bogatim iskustvom u oglašivačkoj industriji, glavni operativni direktor u Havas Media North America, na Weekendu će pričati o promjenama u načinu na koji ljudi komuniciraju između sebe, u načinu putem kojeg donose odluke vezane za kupovinu proizvoda, te u čovjekovu odnosu s brandovima.

Na panel diskusijama – za svakoga po nešto

Osim navedenih, u Rovinj dolaze i Simon White, direktor u Grey London, Stefan Jenzowsky, potpredsjednik kompanije Siemens Communication, Media & Technology te Richard Jakab iz Red Bull Media House Gmbh, Austrija.

Turbulentna vremena u kojima živimo nepresušan su izvor inspiracije i za panel diskusije koje nas očekuju na festivalu. Tako će se žustro raspravljati o fragmentaciji TV tržišta, fenomenu Dnevnika, businessu u sportu, naplati sadržaja na internetu, mobilnom plaćanju. Sudionici iz Hrvatske i regije pričat će i o tome što je zapravo regija te kako poslovati na bliskim, a tako različitim tržištima. Godinu dana nakon, vraćamo se i na temu oživljavanju radijske scene u Hrvatskoj, prednosti i nedostataka formata i originala.

Ultimative Fight i Hard Talk

– Program osvježavamo i novim formatima koje uvodimo ove godine – Weekend Ultimate Fight dat će deset minuta medijskim igračima da se prezentiraju okupljenima. Hard Talk je forma intervjua jedan na jedan, bez cenzure i dlake na jeziku! A očekuje nas zaista intrigantan sugovornik. Osmislili smo i tzv. Case study na kojemu će sudionici na stvarnim slučajevima saznati što pali, a što ne u svijetu onlinea i adverisinga“, najavljuje direktor programa festivala, Nikola Vrdoljak.

Vrlo posjećene radionice i ove su godine aktualne i zanimljive. Tako će nas Jasno&Glasno podučiti o „do’s and dont’s“ online nastupa, dok će umjetnički kreativni kolektiv Galerija 12+ govoriti o interaktivnoj umjetnosti i produkciji specijalnih vizualnih efekata poput video mapiranja, 3D-a i holograma.

Novost na festivalu je i Weekend Content Market, novo mjesto na Weekendu gdje će po prvi puta proizvođači sadržaja (produkcijske kuće,mediji…) nuditi svoje „proizvode“, odnosno gdje će se kupovati i prodavati sadržaji, od aplikacija do sapunica.

Akreditacije za novinare

Započelo je i novinarsko akreditiranje za ovogodišnji Weekend Media Festival. Svi zainteresirani pripadnici medija mogu se prijaviti do zaključno 10. rujna 2011. isključivo putem elektroničkog obrasca na linku

Napisao

Preporučujemo

Poduzeća

Nord ima novu outlet prodavaonicu u Zagrebu, adresa je Zagrebačka cesta 217, a kupce čeka roba snižena i do 70 posto.

Edukacija

Prvi put u Hrvatskoj, od 18. do 19. rujna ove godine, u Zagrebu će se održati potpuno besplatni dvodnevni zdravstveno komunikacijski summit.

Turizam

U godinu dana, koliko je prošlo otkad je otvorio svoja vrata; Glamping Village Terma Tuhelj postao je prepoznatljiv među ljubiteljima luksuznog odmora, ali i...

Edukacija

Ivan Rado puno je poznatiji po svom nicku Malajski Tapir. Naš možda i najpoznatiji YouTube influencer i strastveni gamer, odustao je od karijere medicinskog...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.