Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Wiener osiguranje VIG nastavlja s trendom snažnog rasta i stabilnog poslovanja na hrvatskom tržištu

Wiener osiguranje VIG također po prvi puta bilježi ostvarenje zaračunate bruto premije u iznosu od milijardu kuna.

Wiener osiguranje VIG u 2021. godini ostvarilo je značajan rast i pozicioniralo se na 2. mjesto liste vodećih društava na hrvatskom tržištu osiguranja po ukupnom premijskom prihodu, te 1. mjesto po prodaji životnih osiguranja, a što je i značajno pridonijelo rastu cjelokupnog tržišta. U 2021. Wiener također po prvi puta bilježi ostvarenje zaračunate bruto premije u iznosu od milijardu kuna.

Na dan 31. prosinca 2021.godine Wiener osiguranje zabilježilo je zaračunatu bruto premiju od 1.197 milijardi kuna i ostvarilo dobit prije porezau iznosu od 58,9 milijuna kuna,  što je povećanje od 20% u odnosu na prošlu godinu. Navedeni premijski rezultati potvrđuju rast od 23% u odnosu na 2020.godinu, kao i ostvareni udio na hrvatskom tržištu od 10,96%[1].

U segmentu neživotnih osiguranja Wiener osiguranje ostvarilo je rast premije od 23,3% u odnosu na prethodnu godinu. U segmentu životnih osiguranja Društvo je zabilježilo rast u odnosu na prethodnu godinu za 22,8% i u tom je području prvi osiguratelj na tržištu, dok samo tržište bilježi rast za 8,2%. Najveći udio u ukupnoj premiji se odnosi na životna osiguranja (53%) te na osiguranja motornih vozila (17%). Društvo kontinuirano prati trendove na tržištu i prilagođava se potrebama klijenata, slijedeći pritom strategiju profitabilnog rasta.

Društvo će u 2022. biti usmjereno na digitalizaciju te daljnji razvoj proizvoda i usluga, s fokusom na strateške inicijative vezane uz dobrovoljno zdravstveno osiguranje, osiguranje motornih vozila, višekratna životna osiguranja i korporativna osiguranja.

Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG povodom objave godišnjih rezultata izjavila je: „Izrazito smo ponosni na odlične poslovne rezultate u godini iza nas, kako Wienera u Hrvatskoj, tako i cijele Vienna Insurance Group. Unatoč izazovnom periodu koji traje još od početka pandemije koronavirusa, uspješno smo nastavili s rastom premije, zauzeli drugo mjesto na ukupnom hrvatskom tržištu, te smo i dalje lider u segmentu životnih osiguranja.

Osim navedenih uspjeha u svim segmentima poslovanja, posebno nas veseli i činjenica da smo tijekom 2021. godine po prvi puta u povijesti poslovanja uspjeli doseći (ali i premašiti) ukupnu premiju u iznosu od milijardu kuna. Još jednom čestitam svima na ovom velikom uspjehu, te zahvaljujem na trudu i predanosti koji su nas ponovno doveli do vrhunskih rezultata.

U 2022. godini planiramo daljnji razvoj i osnaživanje interne prodajne mreže, kao i uspješne poslovne suradnje s vanjskim partnerima – brokerima, agencijama i strateškim partnerom Erste bankom.“ 

Jasminka Horvat Martinović CEO Wiener osiguranje VIG

Prema preliminarnim rezultatima, Wienerova matična kuća Vienna Insurance Group bilježi ukupnu premiju od čak 11 milijardi EUR, što je 5,5% više u usporedbi s 2020. godinom, te dobit prije oporezivanja od 511 milijuna eura. Elisabeth Stadler, predsjednica Uprave Vienna Insurance Group, predstavila je konkretne rezultate Grupe:

  • Iznos ukupne premije povećao se na 11 milijardi EUR (rast od 5,5%)
  • Dobit prije oporezivanja iznosi 511 milijuna EUR, što je rast od čak 47,8%
  • Kombinirana kvota poboljšana je na 94,2%
  • Omjer solventnosti Grupe iznosi 250%.

„Grupa VIG još jednom je pokazala svoju snažnu operativnu otpornost u drugoj godini svjetske pandemije, s preliminarnim ključnim brojkama za 2021. godinu znatno iznad očekivanja. Ovi rezultati dokaz su uspješnog, diverzificiranog položaja Grupe, izvrsnih poslovnih rezultata svih naših osiguravajućih društava i našeg ranog fokusa na glavne izazove u industriji kao što je digitalna transformacija”, izjavila je Stadler.

„Duboko smo ožalošćeni ratom u Ukrajini, koji je zahvatio i jedno od naših VIG tržišta. Maksimalna pomoć našim zaposlenicima u našim ukrajinskim tvrtkama i njihova sigurnost sada su glavni prioriteti u ovoj strašnoj situaciji. Iz tog smo razloga osnovali “VIG Family fund” s 5 milijuna EUR temeljnog kapitala, u koji mogu uplatiti sve naše tvrtke i zaposlenici VIG-a. Svrha fonda je pružiti izravnu financijsku potporu našim kolegama u ukrajinskim tvrtkama.“


[1] Bez zaračunate premije hrvatskih osiguratelja ostvarene na području Europske unije.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.