Wizz Air izabran za najbolju avio-kompaniju u 2020. godini

Wizz Air, najveći niskotarifni avio-prijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi, s ponosom je objavio da je izabran za najbolju avio-kompaniju u 2020. godini od strane Air Transport Worlda, vodećeg medijskog brenda koji informira globalnu zajednicu avio-kompanija i komercijalnog avio-prijevoza. ATW nagrada za dostignuća u sektoru avio-prijevoznika predstavlja najveće priznanje koje jedna avio-kompanija ili pojedinac može dobiti za izuzetan učinak, inovacije i vrhunsku uslugu.

ATW AIA nagrade se dodjeljuju već 46 godina, a ovo je prvi put u povijesti da je najprestižnija nagrada za najbolju avio-kompaniju dodijeljena jednom niskotarifnom prijevozniku. Wizz Air je ovime također postao prva europska niskotarifna avio-kompanija koja je osvojila ovo visoko priznanje.

Kriteriji za osvajanje Nagrade za ATW avio-kompaniju godine obuhvaćaju izuzetan učinak po svim poslovnim i operativnim pokazateljima, isticanje u odnosu na konkurente i besprijekorne rezultate u području sigurnosti, usluge prema putnicima, financija, inovacija proizvoda, ekologije, odnosa sa zaposlenicima i podrške zajednici.

Nagrada za najbolju avio-kompaniju u 2020. godini će biti dodijeljena kao glavna nagrada na 46. svečanoj ceremoniji dodjele ATW nagrada za dostignuća u području avio-prijevoznika, koja će se održati 2. lipnja u Beču. Lista svih dobitnika će uskoro biti objavljena.

Wizz Air je osnovan u 2003. godine u Budimpešti i na čelu s generalnim direktorom József Váradi je postao avio-kompanija s najvećom stopom rasta u Europi i vodeći niskotarifni avio-prijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi. Wizz Air iz godine u godinu potiče lokalni ekonomski razvoj, povećava stopu zaposlenosti i ostvaruje rekordnu profitabilnost i visok stupanj likvidnosti, čime potvrđuje neprikosnoveni poslovni uspjeh na izuzetno konkurentnom europskom tržištu. Strategija razvoja i konkurentnosti Wizz Aira je dovela do toga da se vrijednost ove kompanije više nego utrostruči od ulaska na burzu 2015. godine. Isto tako, ova avio-kompanija bilježi i najbolje rezultate na burzi na svijetu među avio-kompanijama, uz godišnju stopu povrata od 31,6 posto. Wizz Air je također u potpunosti posvećen životnoj sredini, ljudima i različitosti.

„Čast nam je što smo prva ultra-niskotarifna avio-kompanija koja je osvojila ATW godišnju nagradu za najbolju avio-kompaniju. WIZZ je osnovan u cilju izgradnje budućnosti u kojoj će svi imati slobodu putovati i ova nagrada jasno pokazuje da je moguće ponuditi niske cijene uz odličnu uslugu prema putnicima i premašiti njihova očekivanja. U prethodnim godinama smo ostvarili rekordnu stopu rasta i profitabilnosti, što potvrđuje naš neprikosnoveni poslovni uspjeh na izuzetno konkurentnom tržištu. Naši vrhunski financijski rezultati, kao i konstantno oslanjanje na tri glavna stupa našeg poslovanja – životnu sredinu, ljude i ekonomiju – vode nas ubrzano prema cilju od 300 aviona najnovije generacije do 2027. godine, čime ćemo zadržati poziciju lidera u inovacijama, kao i ekološkoj i troškovnoj efikasnosti među avio-kompanijama“, izjavio je József Váradi, generalni direktor kompanije Wizz Air.

„Wizz Air svakako zaslužuje ATW nagradu za najbolju avio-kompaniju u 2020. godini. Čestitamo József i njegovom timu na inovacijama i strasti u ispunjavanju misije izgradnje budućnosti u kojoj svi imaju slobodu putovati“, rekla je Karen Voker, glavna urednica ATW-a.

Podijeli

Odgovori

Top