Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Wizz Air najavio otvaranje nove baze u Sarajevu

Wizz Air, najzelenija europska aviokompanija s najvećom stopom rasta, danas je najavila otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

Wizz Air, najzelenija europska aviokompanija s najvećom stopom rasta, danas je najavila otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Najavljeno je i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u svibnju 2021. godine.
Osim uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od svibnja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva prema gradovima u sedam zemalja. Mjesta na novim letovima već se mogu rezervirati na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije aviokompanije po cijeni već od 38,99 BAM/ 19,99 eura**.

Wizz Air iz Bosne i Hercegovine leti još od svibnja 2013. godine kada je prvi avion poletio iz Tuzle za Malmö. U proteklih osam godina iz i prema BiH prevezli su skoro tri milijuna putnika. Ovom ekspanzijom Wizz Air nastavlja porast svojih operacija u BiH za 50 posto, čime zadržava lidersku poziciju na tržištu. Avion Airbus A320 obavljat će letove na devet novih linija i to: Brussels Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, London Luton, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais s ukupno više od 250.000 mjesta u prodaji na letovima iz Sarajeva u 2021. godini. Wizz Airova široka mreža podržat će će bh. ekonomiju te povezati Sarajevo s dugo očekivanim destinacijama.
Wizz Air je aviokompanija s investicijskim kreditnim rejtingom i flotom prosječne starosti 5,4 godina koja se sastoji od najefikasnijih i najodrživijih uskotrupnih aviona trenutno dostupnih na tržištu, Airbus A320 i Airbus A320neo. Wizz Airove emisije ugljičnog-dioksida su bile najniže među europskim aviokompanijama u tijeku fiskalne 2019. godine (57,2 g/km po putniku). Uz to, ova aviokompanija ima najveći broj narudžbi najsuvremenijih letjelica iz porodice Airbus A320neo, njih 268, što će joj omogućiti da do 2030. godine dodatno smanji svoj ekološki otisak za 30 posto po svakom putniku.

Wizz Air je također uveo novu eru sanitarnih putovanja s pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osigurali zdravlje i sigurnost putnika i posade. Da biste pogledali novi Wizz Airov video o zdravlju i sigurnosti, kliknite ovdje.

Dodavanjem opcije WIZZ Flex prilikom rezervacije, putnici mogu biti sigurni da će, ako se okolnosti promijene ili ako žele promijeniti datum putovanja, moći rezervirati bilo koji WIZZ let po izboru. U ovim nesigurnim vremenima je važno smanjiti brigu i osigurati dodatni nivo zaštite putničkih rezervacija.

Govoreći na današnjoj konferenciji za medije, Andras Rado, viši menadžer korporativnih komunikacija Wizz Aira, je izjavio: “Nakon osam godina uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini, drago mi je što mogu najaviti našu drugu bosansku bazu u Sarajevu, jer vidimo potencijal i potražnju za jeftinim putovanjima u zemlji. Današnja najava je pokazatelj naše posvećenosti prisustvu u Bosni i Hercegovini i pružanju pristupačnijih prilika za putovanje, istovremeno se pridržavajući najviših standarda naših higijenskih protokola. Naši najsuvremeniji avioni, kao i naše pojačane zaštitne mjere osigurat će najbolje sanitarne uvjete za putnike. Wizz Air upravlja najmlađom i ekonomski najefikasnijom flotom aviona s najmanjim ekološkim otiskom u Europi. Uvjeren sam da će Wizz Air pozitivno utjecati na ekonomski razvoj i rast turizma u Bosni i Hercegovini.”

Nermin Zijadić, direktor Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, je rekao: “Prije svega moram istaknuti da smo veoma zadovoljni što je baš kompanija Wizz Air odlučila uspostaviti bazu na našem aerodromu, a vjerujem da je to vijest koja će razveseliti i brojne naše građane, kako zbog povoljnih cijena karata, tako i zbog destinacija koje planira uvesti. Posebno je važno što će to biti destinacije na kojima živi naša brojna dijaspora. Ova značajna kompanija uspostavila je prije četiri godine liniju Budimpešta-Sarajevo, za koju je vladao veliki interes i zahvaljujući kojoj je veliki broj građana posjetio prelijepu prijestolnicu Mađarske, ali koja je omogućila i dolazak velikog broja turista u naš grad. Otvaranje baze u Sarajevu bilo bi veoma značajno za Aerodrom, ali i za cijeli turistički sektor. Kao što to obično biva, baza kompanije na jednom aerodromu znači generiranje većeg opsega prometa. Sve to je veoma bitno, ne samo za Aerodrom Sarajevo, već i za kompletan turistički sektor u BiH i sve subjekte čiji rad i oporavak u narednom razdoblju u velikoj mjeri ovise o oporavku avioprometa u našoj zemlji.”

ROUTEDAYSFARES FROM**STARTS
SARAJEVO–DORTMUNDUtorak, četvrtak, subota48,99BAM/24,99EUR20.svibanj 2021.
SARAJEVO–MEMMINGENČetvrtak, subota38,99BAM/ 19,99EUR21.svibanj 2021.
SARAJEVO–COPENHAGENUtorak, četvrtak, subota48,99BAM/ 24,99EUR/ 189DKK20.svibanj 2021.
SARAJEVO–LONDON LUTONPonedjeljak, petak58,99BAM/29,99EUR/ 27,99GBP21.svibanj 2021.
SARAJEVO–BASEL-MULHOUSEPonedjeljak, srijeda, petak58,99BAM/ 29,99EUR/21.svibanj 2021.
SARAJEVO–BRUSSELS-CHARLEROIPonedjeljak, petak38,99BAM/ 19,99EUR21.svibanj 2021.
SARAJEVO–PARIS BEAUVAISUtorak, subota48,99BAM/ 24,99EUR22.svibanj 2021.
SARAJEVO–EINDHOVENSrijeda, nedjelja58,99BAM/ 29,99EUR23.svibanj 2021.
SARAJEVO–GOTHENBURGSrijeda, nedjelja58,99BAM/29,99EUR/ 319SEK23.svibanj 2021.

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.