Wizz Air – Najbolja niskotarifna avio-kompanija u Europi za 2020.

Wizz Air, „najzelenija” avio-kompanija u Europi i vodeći niskotarifni avio-prijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi, izabran je za Najbolju niskotarifnu avio-kompaniju u Europi za 2020. godinu na godišnjoj listi site-a AirlineRatings, jedinog u svijetu koji je specijaliziran za ocjenjivanje sigurnosti i proizvoda. Ova lista se smatra jednom od najvažnijih i najuglednijih u svijetu zrakoplovstva, sa istaknutim avio-kompanijama među ranijim pobjednicima. Ovo je druga godina zaredom da Wizz Air osvaja ovo prestižno priznanje.

Nagrade za avio-kompaniju godine se dodjeljuju najboljima među najboljima u avio-industriji i pomažu putnicima u izboru najsigurnijih i najboljih avio-kompanija kojima će letjeti. Pored vrhunske usluge na letu, najbolje svjetske avio-kompanije moraju biti i inovativne i imaju razvijenu mrežu destinacija i visok stupanj sigurnosti. Sve nagrade se dodjeljuju na osnovu strogih kriterijuma urednika web site-a Airlineratings koji zajedno imaju preko 200 godina iskustva.

Izuzetno nam je drago što smo osvojili ovu prestižnu nagradu web site-a AirlineRatings. Ona još jednom potvrđuje Wizz Airovu posvećenost putnicima kroz stalna ulaganja u unapređenje iskustva putovanja, najniže moguće cijene avio-karata i sve veću mrežu dostupnih mogućnosti putovanja. Nastavit ćemo istraživati nove horizonte i poslujemo odgovorno na osnovu svog ULCC poslovnog modela sa ciljem da imamo flotu od 300 izuzetno efikasnih modernih aviona. Našem ljubaznom osoblju će biti drago da vam poželi dobrodošlicu u nekom od naših mladih i modernih aviona, izjavio je Stephen Jones, izvršni potpredsjenik i zamjenik generalnog direktora Wizz Aira.

Podijeli

Odgovori

Top