Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Za koga je zapravo coworking?

Coworking ili rad u zajedničkom prostoru, najbrže je rastući trend u poslovnom svijetu.

wespa

Ubrzan razvoj startup scene, hibridni i remote načini rada, digitalno nomadstvo i generalna modernizacija poduzetničkih pohvata stvorile su potrebu i za novim oblikom radnog prostora. Coworking ili rad u zajedničkom prostoru, najbrže je rastući trend u poslovnom svijetu.

Coworking koncept isplativiji i fleksibilniji

Razlog je jednostavan – coworking koncept puno je isplativiji i fleksibilniji. Ono što ga čini toliko privlačnim je ušteda koja nastaje dijeljenjem zajedničkog prostora i resursa. Model poslovanja po principu radnog mjesta kada vam je ono zaista i potrebno sa sobom nosi i benefite poslovnog umrežavanja. Nova verziju ureda za 21. stoljeće tako postaje mjesto gdje se poduzetnici iz raznih područja mogu umrežiti, doći do novih poslovnih prilika i kontakata, dobiti povratnu informaciju o svom radu, educirati se i biti integrirani u profesionalnu zajednicu.

No, je li coworking rješenje samo za freelancere i male tvrtke? Skorašnje otvorenje novog coworking prostora u središtu poslovne zagrebačke zone dokazuje suprotno.

Wespa Business & Lounge

Dvije godine nakon otvaranja prvog coworking prostora na Zavrtnici, Wespa Spaces u prosincu otvara novi poslovni prostor Wespa Business & Lounge u obližnjem centru Green Gold, gdje će se raširiti na čak 3.000 četvornih metara u prizemlju, okružujući unutrašnje dvorište.

Wespa Business & Lounge tako će biti namijenjen prvenstveno korporacijama i srednje velikim tvrtkama, a  dodatno pogodnost leži i u hibridnoj ekstenziji radnog, event i kreativnog prostora za korporativne i srednje velike korisnike koji već jesu na toj lokaciji i u neposrednoj blizini.

‘Novije doba donosi projektni rad, gdje partneri ili privremeni radni timovi par mjeseci rade skupa, ali se nakon toga vraćaju u svoje prostore – primjeri su razne revizije, projektna savjetovanja, kreativne i asistirane radionice, procesna savjetovanja i sl. Tada neposredna blizina Wespe, fleksibilni radni prostori, event prostori, te kreativni pristup predstavljaju odličnu opciju kako za pojedince tako i za tvrtke – da privremeno presele timove na ovakve lokacije, te fleksibilno koriste naše resurse kako i kada im odgovara’, objašnjava Amir Babović, suosnivač Wespa spacesa.  

Ravnoteža između poslovnog i privatnoga također je motiv koji je snažno utjecao na nastajanje Wespa Business & Lounge-a. Novi prostor unutar istog kata osim uredskog prostora, sa svojim play, relax i kreativnim zonama ima i teretanu, food court, self service zonu, event prostor, ali i izlaz prema trgu s izborom ugostiteljskog sadržaja, te izlaz prema parku s umjetnim jezerima, koje se nadaju spojiti u jedan koncept, do sada neviđen Hrvatskoj – radni prostor kojem se volite vratiti vikendom s prijateljima, jer nam poslovni aspekt korištenja omogućava da uložimo u iskustvo koje ćete cijeniti i u slobodno vrijeme.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.