Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Za koga je zapravo coworking?

Coworking ili rad u zajedničkom prostoru, najbrže je rastući trend u poslovnom svijetu.

wespa

Ubrzan razvoj startup scene, hibridni i remote načini rada, digitalno nomadstvo i generalna modernizacija poduzetničkih pohvata stvorile su potrebu i za novim oblikom radnog prostora. Coworking ili rad u zajedničkom prostoru, najbrže je rastući trend u poslovnom svijetu.

Coworking koncept isplativiji i fleksibilniji

Razlog je jednostavan – coworking koncept puno je isplativiji i fleksibilniji. Ono što ga čini toliko privlačnim je ušteda koja nastaje dijeljenjem zajedničkog prostora i resursa. Model poslovanja po principu radnog mjesta kada vam je ono zaista i potrebno sa sobom nosi i benefite poslovnog umrežavanja. Nova verziju ureda za 21. stoljeće tako postaje mjesto gdje se poduzetnici iz raznih područja mogu umrežiti, doći do novih poslovnih prilika i kontakata, dobiti povratnu informaciju o svom radu, educirati se i biti integrirani u profesionalnu zajednicu.

No, je li coworking rješenje samo za freelancere i male tvrtke? Skorašnje otvorenje novog coworking prostora u središtu poslovne zagrebačke zone dokazuje suprotno.

Wespa Business & Lounge

Dvije godine nakon otvaranja prvog coworking prostora na Zavrtnici, Wespa Spaces u prosincu otvara novi poslovni prostor Wespa Business & Lounge u obližnjem centru Green Gold, gdje će se raširiti na čak 3.000 četvornih metara u prizemlju, okružujući unutrašnje dvorište.

Wespa Business & Lounge tako će biti namijenjen prvenstveno korporacijama i srednje velikim tvrtkama, a  dodatno pogodnost leži i u hibridnoj ekstenziji radnog, event i kreativnog prostora za korporativne i srednje velike korisnike koji već jesu na toj lokaciji i u neposrednoj blizini.

‘Novije doba donosi projektni rad, gdje partneri ili privremeni radni timovi par mjeseci rade skupa, ali se nakon toga vraćaju u svoje prostore – primjeri su razne revizije, projektna savjetovanja, kreativne i asistirane radionice, procesna savjetovanja i sl. Tada neposredna blizina Wespe, fleksibilni radni prostori, event prostori, te kreativni pristup predstavljaju odličnu opciju kako za pojedince tako i za tvrtke – da privremeno presele timove na ovakve lokacije, te fleksibilno koriste naše resurse kako i kada im odgovara’, objašnjava Amir Babović, suosnivač Wespa spacesa.  

Ravnoteža između poslovnog i privatnoga također je motiv koji je snažno utjecao na nastajanje Wespa Business & Lounge-a. Novi prostor unutar istog kata osim uredskog prostora, sa svojim play, relax i kreativnim zonama ima i teretanu, food court, self service zonu, event prostor, ali i izlaz prema trgu s izborom ugostiteljskog sadržaja, te izlaz prema parku s umjetnim jezerima, koje se nadaju spojiti u jedan koncept, do sada neviđen Hrvatskoj – radni prostor kojem se volite vratiti vikendom s prijateljima, jer nam poslovni aspekt korištenja omogućava da uložimo u iskustvo koje ćete cijeniti i u slobodno vrijeme.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.