Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Za novi kolektivni ugovor u zdravstvu 300 milijuna kuna? [VIDEO]

Dva sindikata u zdravstvu parafirala su novi granski kolektivni ugovor bez Hrvatskog lječničkog sindikata, čiji predsjednik Ivica Babić nezadovoljan ponuđenim ugovorom najavljuje nove sindikalne akcije.

Dva sindikata u zdravstvu parafirala su novi granski kolektivni ugovor bez Hrvatskog lječničkog sindikata, čiji predsjednik Ivica Babić nezadovoljan ponuđenim ugovorom najavljuje nove sindikalne akcije.

Dva reprezentativna sindikata u zdravstvu parafirala su danas novi granski kolektivni ugovor bez Hrvatskog lječničkog sindikata čiji predsjednik Ivica Babić nezadovoljan ponuđenim ugovorom na 58. dan liječničkog štrajka najavljuje nove sindikalne akcije, unatoč Vladinom uvođenju radne obveze.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbe Spomenika Abveršek i čelnica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak, koje su parafirale novi kolektivni ugovor, kažu da nisu dobile sve što su tražile, ali je dio njihovih zahtjeva prihvaćen.

[infopunkt 7433 3]

Po riječima Spomenke Abveršek, novi kolektivni ugovor u zdravstvu stajat će državni proračun dodatnih 300 milijuna kuna.

[infopunkt 7433 7]

Ivica Babić ponovio je da neće potpisati predloženi ugovor zbog neprimjerene cijene rada liječnika koja je, tvrdi, niža od one zbog koje je štrajk pokrenut.

Upitan za komentar uvođenja radne obaveze, rekao je kako je sve to već viđeno, da su liječnici “preživjeli puno toga pa će i ovu socijaldemokratsku vlast”.

“Radna obaveza ne znači da ne možemo uručivati otkaze i povlačiti suglasnosti za rad preko 48 sati tjedno. To je igra s vatrom i dolijevanje ulja na vatru”, rekao je Babić.

[infopunkt 7433 8]

[infopunkt 7433 9]

Babić za nedjelju najavljuje izvanrednu skupštinu Hrvatskog liječničkog sindikata koja će odlučivati o daljnjim sindikalnim potezima.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.