Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Zadarske Crvene kuće prvi korisnici plina u Dalmaciji

S obzirom da su vlasnici svih 65 stanova invalidi Domovinskoga rata, koncesionar EVN Croatia plin neće im naplatiti priključak jer svi veterani Domovinskoga rata u Zadru neće morati plaćati priključak za plin.

S obzirom da su vlasnici svih 65 stanova invalidi Domovinskoga rata, koncesionar EVN Croatia plin neće im naplatiti priključak jer svi veterani Domovinskoga rata u Zadru neće morati plaćati priključak za plin.

U novim zgradama u ulici Krste Odaka, izgrađenim za hrvatske ratne invalide Domovinskoga rata i obitelji poginulih branitelja u zadarskom naselju Crvene kuće, danas je službeno puštena u rad plinska mreža, a radi se o prvim korisnicima plinske mreže u Dalmaciji, koju je u koncesiju dobila tvrtka EVN Croatia plin.

S obzirom da su vlasnici svih 65 stanova invalidi Domovinskoga rata, koncesionar EVN Croatia plin neće im naplatiti priključak jer svi veterani Domovinskoga rata u Zadru neće morati plaćati priključak za plin. Stanari ipak, kako su kazali, još uvijek nisu potpisali nikakav ugovor za opskrbu plinom.

Iznimno smo ponosni na taj projekt jer njime plinificiramo cijelu regiju. Slijede priključci duž postavljene plinske mreže u Zagrebačkoj ulici, rekla je direktorica EVN Croatia plina Evelin Panis.

Realizacija tog projekta popravlja kvalitetu života građanima, ali i poslovne prilike u gospodarstvu i turizmu. Nadam se da će se projekt prošiti na područje čitave županije i Dalmacije jer je riječ o novom energentu, daleko najčišćem i najisplativijem, istaknuo je zadarski župan Stipe Zrilić.

Na pitanje novinara o nedavnoj izjavi gradske vijećnice Sabine Glasovac da je EVN Croatia plin izabran na natječaju zbog obećanja da će omogućiti svim korisnicima besplatan priključak na plin, direktorica Panis je rekla da će građani svoj priključak, ovisno o kapacitetu sustava, plaćati od 3.700 do 7.000 kuna. Hrvatska regulatorna agencija (HERA) ni jednom distributeru u Hrvatskoj nije dozvolila da besplatno priključuje korisnike, dodala je.

Proširila se priča da je cijena priključka bezuvjetno besplatna, međutim, nije tako. Nitko neće ovdje doći i raditi besplatno, rekao je župan Zrilić.

Do sada je u Zadru položeno 30 kilometara visoko i niskotlačne plinske mreže, a paralelno se gradi i na biogradskom području gdje je položeno 5 kilometara mreže. Za benkovačko područje još uvijek se čekaju dozvole, kao i za plinofikaciju Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, gdje se početak radova očekuje na jesen.

EVN Croatia plin u Dalmaciji planira izgraditi ukupno 1.450 kilometara plinske mreže, a vrijednost investicije iznosi oko 750 milijuna kuna.

EVN Croatia plin je tvrtka kćer austrijske tvrtke EVN AG koja od 2009. djeluje u trima dalmatinskim županijama. EVN AG posluje u 20 europskih zemalja i opskrbljuje energijom preko 3,6 milijuna korisnika.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.