Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

“Zadržat ćemo vaš CV u našoj bazi…. ” Kako sastaviti odbijenicu za posao?

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Fraze kao što su “Nažalost nismo bili u mogućnosti uvažiti vašu molbu…” ili “Zadržat ćemo vaš životopis u našoj bazi…” sastavni su dio odbijenica, no neke tvrtke kandidate za posao čak ni ne obavijeste kako nisu zadovoljili njihove uvjete.

Veliki broj nezaposlenih Hrvata predstavlja i više no respektabilnu skupinu koja ogorčena zbog ponašanja tvrtki koje raspisuju natječaje za radna mjesta, usmenom predajom može ozbiljno naštetiti imidžu kompanije. Vjerovali ili ne – to smo i sami iskusili!

Povratna informacija, pa makar ona bila negativna, bolja je od nikakve informacije. Kandidatima koji nisu zadovoljili kriterije vašeg natječaja pošaljite službenu odbijenicu jer bolje je znati nego živjeti u lažnoj nadi.

Ipak, prilikom sastavljanja odbijenica vodite se nekim općenitim pravilima:

  • Objasnite razloge zašto kandidati nisu zadovoljili uvjete natječaja
  • Odbijenicu pošaljite odmah po završetku natječaja
  • Pokušajte biti što iskreniji (naravno da nećete napisati “Posao je dobila šefova nećakinja”, ali odgovor što je moguće više temeljite na  činjenicama)
  • Ne pružajte lažnu nadu! Fraze kao što su “Bit ćemo vas slobodni kontaktirati ukoliko se otvori radno mjesto koje odgovara vašim kompetencijama” koristite samo ukoliko zaista stojite iza njih.

U nastavku pročitajte neke od primjere odbijenica…

“Budući da je interes kandidata bio iznimno velik, prvi krug selekcije napravili smo na temelju zaprimljenih zamolbi i životopisa te pronašli kandidate koji u potpunosti zadovoljavaju naše uvjete. Na žalost, nismo u mogućnosti pozitivno odgovoriti na Vašu zamolbu.”

“Vašu molbu, nažalost, ovom prilikom nismo bili u mogućnosti prihvatiti, no bit ćemo slobodni zadržati je u bazi zamolbi potencijalnih kandidata kako bi Vas mogli kontaktirati u slučaju potrebe za radnim mjestom Vašeg profila.”

“Nažalost, niste ušli u najuži izbor za traženo radno mjesto. U velikoj konkurenciji bila je nekolicina kandidata koji su svojim znanjima i vještinama te dosadašnjim iskustvom više odgovarali traženom profilu.”

” Zahvaljujemo Vam na interesu za rad koji ste pokazali ponudom za ovo radno mjesto. Ovom prilikom Vašu ponudu, nažalost, nismo u mogućnosti prihvatiti, no s obzirom na razvoj tvrtke, bit ćemo slobodni zadržati je u bazi molbi potencijalnih kandidata.Nadalje, pozivamo Vas da i dalje pratite naše natječaje te da nam se javite ukoliko za oglašena radna mjesta pokažete interes te imate potrebne uvjete. Još jednom najiskrenije zahvaljujemo što ste se odazvali natječaju te Vam želimo puno uspjeha u životu i radu.”

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.