Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zagreb – međunarodno kongresno središte i vodeća poslovna destinacija

Prema podacima koje organizacija ICCA (International Congress and Convention Association) objavljuje svake godine, Zagreb je na temelju prikupljenih podataka za 2013. godinu pozicioniran na 79. mjestu od ukupno 371.

Prema podacima koje organizacija ICCA (International Congress and Convention Association) objavljuje svake godine, Zagreb je na temelju prikupljenih podataka za 2013. godinu pozicioniran na 79. mjestu od ukupno 371.

Podsjetimo, u 2012., Zagreb je bio na 134. mjestu što predstavlja značajan pomak na ljestvici rangiranih gradova (za 55 mjesta). Ističemo i podatke Državnog zavoda za statistiku, prema kojima je u Zagrebu u 2013. godini održano 3.793 poslovnih skupova, što čini više od 50% skupova održanih u RH. Navedeno potvrđuje sve veći značaj Zagreba kao međunarodnog kongresnog središta i vodeće poslovne destinacije u RH.

Tome u prilog govore i rezultati za travanj ove godine. Naime, Zagreb je posjetilo 68.664 posjetitelja koji su ostvarili 118.114 noćenja, što u odnosu na travanj 2013. godine predstavlja porast od 12 posto u dolascima te 9 posto u noćenjima.

Stranih gostiju bilo je 55.602, s ostvarenih 94.722 noćenja, a najviše ih je došlo iz: Južne Koreje, Njemačke, Italije, Bugarske i SAD… U usporedbi s istim periodom prošle godine, ovaj rezultat predstavlja porast od 18 posto u dolascima te 13 posto u noćenjima.

Turistička zajednica grada Zagreba zadovoljna je pozitivnim rezultatom te se nada da će se takav pozitivan trend nastaviti i u predstojećim mjesecima.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.