Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zagreb – međunarodno kongresno središte i vodeća poslovna destinacija

Prema podacima koje organizacija ICCA (International Congress and Convention Association) objavljuje svake godine, Zagreb je na temelju prikupljenih podataka za 2013. godinu pozicioniran na 79. mjestu od ukupno 371.

Prema podacima koje organizacija ICCA (International Congress and Convention Association) objavljuje svake godine, Zagreb je na temelju prikupljenih podataka za 2013. godinu pozicioniran na 79. mjestu od ukupno 371.

Podsjetimo, u 2012., Zagreb je bio na 134. mjestu što predstavlja značajan pomak na ljestvici rangiranih gradova (za 55 mjesta). Ističemo i podatke Državnog zavoda za statistiku, prema kojima je u Zagrebu u 2013. godini održano 3.793 poslovnih skupova, što čini više od 50% skupova održanih u RH. Navedeno potvrđuje sve veći značaj Zagreba kao međunarodnog kongresnog središta i vodeće poslovne destinacije u RH.

Tome u prilog govore i rezultati za travanj ove godine. Naime, Zagreb je posjetilo 68.664 posjetitelja koji su ostvarili 118.114 noćenja, što u odnosu na travanj 2013. godine predstavlja porast od 12 posto u dolascima te 9 posto u noćenjima.

Stranih gostiju bilo je 55.602, s ostvarenih 94.722 noćenja, a najviše ih je došlo iz: Južne Koreje, Njemačke, Italije, Bugarske i SAD… U usporedbi s istim periodom prošle godine, ovaj rezultat predstavlja porast od 18 posto u dolascima te 13 posto u noćenjima.

Turistička zajednica grada Zagreba zadovoljna je pozitivnim rezultatom te se nada da će se takav pozitivan trend nastaviti i u predstojećim mjesecima.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Grad Mostar od svibnja bi trebao imati uspostavljenu redovnu avionsku liniju za Zagreb, a preko zagrebačkog aerodroma bi bio povezan sa svim glavnim središtima...

Ekonomija

Sve je tematski razdijeljeno po etažama te novi Centar Kaptol sada u još opuštenijoj atmosferi odgovara na svakodnevne potrebe Zagrepčana - od uobičajenih zadataka...

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je Zagreb tijekom ožujka ostao najtraženiji grad za kupnju stanova, a osim velike potražnje zabilježene su i nešto...

Ekonomija

Zagreb je na oglasniku Crozilla.com i dalje najtraženiji grad za kupnju stanova, a posebna je pozornost posvećena novogradnji.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.