Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zagreb vjeruje Bandiću, Split okrenuo leđa Kerumu, bitka za Istru

Gradonačelnike su već u prvom krugu dobili Čakovec, Virovitica i Velika Gorica.

Gradonačelnike su već u prvom krugu dobili Čakovec, Virovitica i Velika Gorica.

Prema rezultatima DIP-a objavljenima u ponoć Zagrepčani su najviše glasova dali Milanu Bandiću, Osječani Krešimiru Bubalu, a Rijeka vjerojatno ostaje aktualnom gradonačelniku Vojku Obersnelu. Aktualni gradonačelnik Splita Željko Kerum, prema posljednjim podacima nije izborio drugi krug.

Kandidat za gradonačelnika Milan Bandić (nezavisni) osvojio 45,13 posto glasova, Rajko Ostojić (SDP) 24,51 posto, a Vladimir Ferdelji (nezavisni) 17,49 posto, a Margareta Mađerić (HDZ) osvojila je 5,46 posto,što znači da Bandić i Ostojić idu u drugi krug. Rezultati za Zagrebačku skupštinu SDP- HNS – HSU – ZS – Zeleni zajedno 27,45 posto, a lista Milana Bandića 24,15 posto, a HDZ 12,89 posto.

“Mi smo pobijedili. Ova pobjeda prvo znači odgovornost. Lopta na zemlju. Majka mi je na samrti, u Mostaru. Dogodilo se, ali mislim da će biti dobro. Sve vas pozdravljam. Ja sad idem za Mostar. Hvala vam svima. Hvala najprije Zagrepčanka i Zagrepčanima,” prva je Bandićeva reakcija

“Očito da je Zagreb podijeljen, onih koji smatraju da se dobro vodi i onih koji smatraju da je stihija. I ne zaboravite treću skupinu, oni koji su nažalost otišli kući. Izbori su praznici ali i radni dan demokracije, kada šaljete poruku kakav grad želite. Počinjemo nula-nula, idemo u drugi krug”, prva je izjava Rajka Ostojića.

Kandidat za gradonačelnika Željko Kerum (HGS) je osvojio 18,04 posto glasova, Ivan Baldasar (SDP) 30,14, Vjekoslav Ivanišević (HDZ) 21,43, Marijana Puljak 9,3 %, prema čemu aktualni splitski gradonačelnik gubi Split. U Gradskom vijeću grada Splita zasad vodi HDZ s koalicijskim partnerima sa 22,23 posto, a SDP s partnerima ima 21,67 posto.

“Ipsos puls je klošarska agencija, a Bago je varalica. Želim mu da bude konobar kao što jeste – reagirao je Kerum u izjavi za Novu TV aktualni gradonačelnik Splita Željko Kerum. Ja sam razmišljao da ću pobijediti u prvom krugu. Odradili smo dobru kampanju. Išli smo ljudski za razliku od protukandidata koji su blatili. Volja naroda je takva i treba ići dalje”, rekao je za Željko Kerum.

Nakon obrađenih 100 posto biračkih mjesta, aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel osvojio je 48,06 posto, a Hrvoje Burić 16,09, te Predrag Šustar sa 14,7 %. Za riječko Gradsko vijeće najviše glasova dobila je koalicija SDP – HNS – HSU – IDS – ARS – SDA HRVATSKE.

“Ovo se podudara s rezultatima ozbiljnijih anketa. S obzirom da se radi o izlaznim aknetaka, morat ću pričekati konačne rezultate da bi znali je li to prvi ili drugi krug. Bez obzirom na sve, zahvalio bih svim Riječanima koji su mi dali svoje povjerenje”,– prva je izjava V. Obersnela.

U istarskoj bitki za župana IDS-ovom Valteru Flegi pada razlika pred Damirom Kajinom kojeg podržava SDP. Nakon 86 posto obrađenih biračkih mjesta Flego ima 47,3 posto, a Kajin 36,1 posto.

“Manja izlaznost pogoduje onima koji koriste stranačku mašineriju, ali se nadam da ću u drugom krugu postići bolje rezultate i da će biti veća izlaznost birača”, kazao je Kajin.

ZADAR – Božidar Kalmeta, kandidat HDZ-ove koalicijske liste osvojio je 46,10 posto, a drugi kandidat Ivo Bilić (SDP) 33,47 posto.

VUKOVAR – Gradonačelnički kandidat Željko Sabo (SDP) ima 42,18 posto, a Ivan Penava (HDZ) 40,63 posto. Za županijsku skupštinu vodi HDZ sa svojim partnerima.

DUBROVNIK – U drugi krug izbora za gradonačelnika idu Andro Vlahušić (HNS-HSS-SHUS) I Teo Andrić (HDZ-HSP AS-HSLS). Vlahušić ima 31,88 posto potpore birača, Andrić 24,93 posto.

VIROVITICA – Ivica Kirin (HDZ) dobio je 49,8 posto glasova u utrci za gradonačelnika Virovitice

KUTINA – Andrija Rudić, kandidat koalicije SDP, HNS, DSU, HDRS novi je gradonačelnik Kutine. Dobio je 51,5 posto glasova. Prvi put je SDP-ovac na čelu ovog moslavačkog grada.

ŠIBENIK – Gradonačelnički kandidat Željko Burić (HDZ) 42,29, Ante Županović (SDP) 36,55 posto

VARAŽDIN – Gradonačelnički kandidat Goran Habuš (HNS) osvojio je 37,74 posto, Marijan Cingula (kandidat grupe birača) 28,83 posto.

ČAKOVEC – Kandidat Stjepan Kovač (SDP) osvojio je 52,55 posto.

KRAPINA – Kandidat za župana Željko Pavić (SDP) 44,38 posto, a Žarko Tušek (HDZ) 41,93 posto

SISAK – Kandidat za gradonačelnika Dinko Pintarić (HDZ) 39,59 posto, Kristina Ikić Baniček (SDP) 37,48 posto.

SLAVONSKI BROD – Mirko Duspara (nezavisni) 40,27 posto, Dragan Jelić (HDZ) 31,10 posto

POŽEGA – Kandidat Zdravko Ronko (SDP) osvojio je 42,96 posto, Vedran Neferović (HDZ) 35,44 posto

KARLOVAC – Kandidat Damir Jelić (HDZ) osvojio je 48,95 posto, Josip Benčić (SDP) 35,22 posto.

GOSPIĆ – Kandidat za župana Milan Kolić osvojio je 54,51 posto. Gospić čeka drugi krug izbora za gradonačelnika.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.