Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zagrebačka županija raspisala novi natječaj za obnovljive izvore energije

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provođenje projekta “Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Zagrebačkoj županiji” u 2014., a natječaj je otvoren do 16. srpnja.

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provođenje projekta "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Zagrebačkoj županiji" u 2014., a natječaj je otvoren do 16. srpnja.

Projekt predviđa sufinanciranje troškova nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 80 kućanstava na području Zagrebačke županije.

 

Pod sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije smatraju se sunčani toplinski pretvarači (kolektori) za pripremu potrošne tople vode i kolektorski sustavi na biomasu za centralno grijanje.

 

Podnositelj prijave može biti isključivo vlasnik ili skupina suvlasnika jednog kućanstva, koji imaju prijavljeno prebivalište na području županije.

 

Troškove opreme i ugradnje sustava sufinancirat će se u iznosu od 50 posto ukupnih troškova. Od toga će će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost snositi 40 posto troškova, odnosno najviše 12.000 kuna po korisniku, a Zagrebačka županija 10 posto, najviše 3.000 kuna po korisniku.

 

Najveći novčani iznos subvencije koji korisnik može ostvariti je 15.000 kuna, a nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona.

Napisao

Pročitajte još:

Energetika

Tvrtki Supernova projekti d.o.o. kao nositelju projekta dodijeljena su bespovratna sredstva za projekt povećanja korištenja obnovljivih izvora energije u vlastitim trgovačkim centrima u Hrvatskoj,...

Energetika

Šesta epizoda Koordinacije donosi priču o vjetroparku u Senju, sunčanoj elektrani na otoku Visu te elektrani na biomasu u Grubišnom Polju.

Financije

Financijske institucije troše i do 30% godišnjih proračuna na programe uvođenja promjena, ali nemaju koristi od toga.

Energetika

Obnovljivi izvori energije, solidarna ekonomija, prehrambeni suverenitet, klimatske promjene i energetski održive zadruge teme su koje će obilježiti glavni program međunarodne konferencije „Dobra energija...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.