Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Zagrebparking zarađuje na neznanju vozača

Na mjesečnoj razini taj iznos se penje do 2,5 milijuna kuna, koje vozači poklanjaju Zagrebparkingu zbog neznanja i nedovoljne informiranosti.

Na mjesečnoj razini taj iznos se penje do 2,5 milijuna kuna, koje vozači poklanjaju Zagrebparkingu zbog neznanja i nedovoljne informiranosti.

Zagrebparking, čini se, jako dobro naplaćuje neznanje vozača u Zagrebu. Naime, većina građana nije upoznata s činjenicom da se unutar prve parkirne zone u Zagrebu može platiti samo pola sata parkiranja, i to ukoliko se mobitelom pošalje SMS poruka na broj 101 koja sadrži broj registracije automobila i dodatak #30 (primjerice ZG1234AB#30), piše net.hr.

No, ukoliko se uzme u obzir da podatak o mogućnosti plaćanja pola sata parkiranja u prvoj zoni nije istaknut među cijenama na službenim stranicama Zagrebparkinga, kao niti na automatima za naplatu, neznanje vozača nimalo ne čudi.

Tako se vrlo često dogodi da građani plaćaju sat vremena parkiranja u iznosu od 10 kuna, a parkirno mjesto koriste samo desetak minuta. Najčešće se to događa kad istekne prvi sat parkiranja, pa vozač bez mnogo razmišljanja plati još jedan sat kako mu ne bi stigla kazna i ode nakon deset minuta. Na isto mjesto parkira se drugi vozač i opet plati sat parkiranja. Zagrebparking tako jedno parkirno mjesto proda i po nekoliko puta unutar jednog sata.

Dodatna zarada od 2,5 milijuna kuna na mjesec

U Zagrebu u prvoj zoni postoji ukupno 6.172 parkirna mjesta, a ako se uzme da barem svaki treći vozač ne zna da može platiti samo pola sata parkiranja, odnosno na koji način to može učiniti, dolazimo do iznosa od 9.258 kuna ‘viška’ u samo sat vremena. Ako nadalje taj iznos pomnožimo s 14 – koliko se sati dnevno naplaćuje parking u prvoj zoni – dolazi se do iznosa od 129.612 kuna, koji je dnevna dodatna zarada Zagrebparkinga.

Na mjesečnoj razini taj iznos se penje do 2,5 milijuna kuna, koje vozači poklanjaju Zagrebparkingu zbog neznanja i nedovoljne informiranosti.

Uviđaju da bi ‘bilo korisno’ tu informaciju učiniti vidljivijom

Na upit zašto nisu jasno istaknuli mogućnost korištenja parkirnog mjesta na samo pola sata, iz Zagrebparkinga su poručili da ta informacija postoji na njihovim stranicama, no tijekom telefonskog razgovora niti djelatnik Zagrebparkinga nije uspio pronaći taj podatak. Tek nakon što je došao odgovor putem e-maila, Zagrebparking je poslao link na traženu informaciju. Ovom prilikom treba istaknuti da na stranicama Zagrebparkinga postoji rubrika koja se zove ”CJENIK”, te na tom mjestu i dalje nije istaknuta mogućnost plaćanja parkinga za samo pola sata.

Iz Zagrebparkinga su za Danas.hr poručili da ”uviđaju da bi bilo korisno navedenu informaciju učiniti vidljivijom”, te su se obvezali učiniti to u ”najkraćem mogućem roku”.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Grad Mostar od svibnja bi trebao imati uspostavljenu redovnu avionsku liniju za Zagreb, a preko zagrebačkog aerodroma bi bio povezan sa svim glavnim središtima...

Novosti

. BIP će ovom akvizicijom osigurati nadogradnju svoje ponude digitalnih usluga, te poduprijeti dugoročni proces transformacije iz dominantno operatera za upravljanje parkiranjem, u pionira...

Ekonomija

Sve je tematski razdijeljeno po etažama te novi Centar Kaptol sada u još opuštenijoj atmosferi odgovara na svakodnevne potrebe Zagrepčana - od uobičajenih zadataka...

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je Zagreb tijekom ožujka ostao najtraženiji grad za kupnju stanova, a osim velike potražnje zabilježene su i nešto...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.