Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Zagrebparking zarađuje na neznanju vozača

Na mjesečnoj razini taj iznos se penje do 2,5 milijuna kuna, koje vozači poklanjaju Zagrebparkingu zbog neznanja i nedovoljne informiranosti.

Na mjesečnoj razini taj iznos se penje do 2,5 milijuna kuna, koje vozači poklanjaju Zagrebparkingu zbog neznanja i nedovoljne informiranosti.

Zagrebparking, čini se, jako dobro naplaćuje neznanje vozača u Zagrebu. Naime, većina građana nije upoznata s činjenicom da se unutar prve parkirne zone u Zagrebu može platiti samo pola sata parkiranja, i to ukoliko se mobitelom pošalje SMS poruka na broj 101 koja sadrži broj registracije automobila i dodatak #30 (primjerice ZG1234AB#30), piše net.hr.

No, ukoliko se uzme u obzir da podatak o mogućnosti plaćanja pola sata parkiranja u prvoj zoni nije istaknut među cijenama na službenim stranicama Zagrebparkinga, kao niti na automatima za naplatu, neznanje vozača nimalo ne čudi.

Tako se vrlo često dogodi da građani plaćaju sat vremena parkiranja u iznosu od 10 kuna, a parkirno mjesto koriste samo desetak minuta. Najčešće se to događa kad istekne prvi sat parkiranja, pa vozač bez mnogo razmišljanja plati još jedan sat kako mu ne bi stigla kazna i ode nakon deset minuta. Na isto mjesto parkira se drugi vozač i opet plati sat parkiranja. Zagrebparking tako jedno parkirno mjesto proda i po nekoliko puta unutar jednog sata.

Dodatna zarada od 2,5 milijuna kuna na mjesec

U Zagrebu u prvoj zoni postoji ukupno 6.172 parkirna mjesta, a ako se uzme da barem svaki treći vozač ne zna da može platiti samo pola sata parkiranja, odnosno na koji način to može učiniti, dolazimo do iznosa od 9.258 kuna ‘viška’ u samo sat vremena. Ako nadalje taj iznos pomnožimo s 14 – koliko se sati dnevno naplaćuje parking u prvoj zoni – dolazi se do iznosa od 129.612 kuna, koji je dnevna dodatna zarada Zagrebparkinga.

Na mjesečnoj razini taj iznos se penje do 2,5 milijuna kuna, koje vozači poklanjaju Zagrebparkingu zbog neznanja i nedovoljne informiranosti.

Uviđaju da bi ‘bilo korisno’ tu informaciju učiniti vidljivijom

Na upit zašto nisu jasno istaknuli mogućnost korištenja parkirnog mjesta na samo pola sata, iz Zagrebparkinga su poručili da ta informacija postoji na njihovim stranicama, no tijekom telefonskog razgovora niti djelatnik Zagrebparkinga nije uspio pronaći taj podatak. Tek nakon što je došao odgovor putem e-maila, Zagrebparking je poslao link na traženu informaciju. Ovom prilikom treba istaknuti da na stranicama Zagrebparkinga postoji rubrika koja se zove ”CJENIK”, te na tom mjestu i dalje nije istaknuta mogućnost plaćanja parkinga za samo pola sata.

Iz Zagrebparkinga su za Danas.hr poručili da ”uviđaju da bi bilo korisno navedenu informaciju učiniti vidljivijom”, te su se obvezali učiniti to u ”najkraćem mogućem roku”.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.