Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

U Zagrebu održan drugi krug besplatnih obrazovnih radionica za mlade nezaposlene osobe

Nakon njihovih 150 prethodnika u Zagrebu, Osijeku i Sisku novih je 50 polaznika iz Zagreba i okolice uspješno završilo trodnevni obrazovni program za stjecanje životnih i poslovnih vještina u cilju povećanja njihove zapošljivosti .

Coca-Colin obrazovni program, kojim ova tvrtka nastoji pridonijeti rješavanju problema visoke nezaposlenosti mladih, jučer je u Zagrebu uspješno završilo 50 polaznika u dobi od 18 do 30 godina koji su u potrazi za zaposlenjem, a trenutačno ne sudjeluju u drugim programima osposobljavanja. Oni su druga skupina sudionika ovoga programa koji se u Zagrebu za prvu skupinu od 50 polaznika već održao prošloga mjeseca, a završilo ga je još 100 sudionika u Osijeku i Sisku.

Riječ je o trodnevnim radionicama pod nazivom Coca-Colina podrška mladima na kojima mlade nezaposlene osobe usvajaju životne i poslovne vještine, koje im najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada, kako bi se mogle bolje predstaviti budućim poslodavcima. Nakon uspješnoga završetka programa polaznicima u Zagrebu potvrde su uručili Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, i Nataša Novaković, direktorica za radne odnose i ljudske potencijale iz Hrvatske udruge poslodavaca.

„Na radionicama u Zagrebu imali smo priliku upoznati i raditi sa zaista iznimno kvalitetnim i motiviranim polaznicima koji su aktivno sudjelovali kako bi u najvećoj mjeri iskoristili ponuđena znanja i vještine. I mi smo u suradnji s predavačima uložili velik trud da bismo im ponudili primjenjiv praktičan program te se nadam da su i oni zadovoljni s onim što su imali priliku naučiti. Mladi su ljudi budućnost svake države, stoga je osobito važno uložiti dodatne napore u njihovo zapošljavanje kako bi ostali u domovini. Iznimno nam je drago da smo im mogli ponuditi obrazovni program koji će im, vjerujem, služiti u daljnjoj izgradnji vještina te postizanju poslovnih i životnih uspjeha, a nama će ovo iskustvo koristiti i u nadogradnji programa za buduće naraštaje polaznika“, istaknula je glavna direktorica Ruža Tomić Fontana.

Radionice iz poslovnih vještina u Zagrebu vodili su stručnjaci s bogatim praktičnim iskustvom dr. sc. Predrag Pale, Vesna Kezdorf, Darijo Krešić, Vesna Vrga Perović i Igor Bušljeta. Oni su polaznike podučavali poslovnom planiranju, financijskoj pismenosti, upravljanju vremenom te prodajnim i pregovaračkim vještinama. Životne su im vještine prenosile Ana Frlan Bajer i Valentina Penić, stručnjakinje Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partneru projekta. Polaznicima su na raspolaganju i Coca-Colini menadžeri u ulozi mentora, koji svojim praktičnim iskustvima i savjetima mladima pomažu u razvoju karijere.

I sami su polaznici s radionica ponijeli pozitivne dojmove, među kojima i Tamara Levi istaknuvši: „Program je zaista koristan jer je kvalitetno osmišljen te ga je bez obzira na stručnu spremu vrlo jednostavno razumjeti i primijeniti. Zanimljivi i iskusni predavači omogućili su nam brzo i učinkovito usvajanje gradiva kroz prezentacije, interaktivne radionice i zanimljive priče nadahnute konkretnim poslovnim slučajevima. Vjerujem da će mi poznanstva i stečena znanja i vještine svakako pomoći u pronalasku posla, a možda me potaknuti i da pokrenem nešto svoje.“

Nakon Osijeka, Siska i Zagreba program se Coca-Colina podrška mladima seli u Split gdje će se radionice održati od 13. do 15. prosinca. Ove je godine u njega uključeno ukupno 250 polaznika, ali će svi prijavljeni kandidati, koji zbog ograničenoga broja mjesta nisu dobili priliku za sudjelovanje u prvome krugu, tu mogućnost dobiti na dodatnoj radionici koju će Coca-Cola HBC Hrvatska organizirati već početkom sljedeće godine.

Ovaj je obrazovni program zamišljen kao višegodišnji projekt, pa se svim zainteresiranima koji se još nisu prijavili prigoda za to pruža u iduće dvije godine kad će se projekt proširiti i na druge gradove te obuhvatiti više od tisuću polaznika.

Više podataka o programu nalazi se na https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/.

Pročitajte još:

Edukacija

U utorak, 27. rujna u Zagrebu, održat će se konferencija Raise the Bar koja će po sedmi  put okupiti profesionalce iz ugostiteljskog i turističkog...

Novosti

Početkom srpnja došlo je do promjene na čelnome mjestu u Coca-Coli HBC u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kada je mjesto glavne direktorice...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.