Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

U Zagrebu se i ove godine održava regionalna RFID konferencija, 4. po redu!

RFID narukvica je zapravo mini računalo sa RFID čitačem koje ne smeta pri radu i rukovanju s kantama i vrećama jer se nosi kao narukvica, a ujedno evidentira svaki odvoz i bežično šalje podatke u nadređeni sustav.

U skorijoj budućnosti realno je za očekivati da će se količina otpada očitavati putem narukvice! Riječ je o RFID narukvici – novom i  jeftinom tehničkom rješenju koje bi zbog svoje jednostavnosti u rukovanju i primjeni, kao i zbog niske cijene, vrlo brzo moglo zavladati našim tržištem.

RFID narukvica je zapravo mini računalo sa RFID čitačem koje ne smeta pri radu i rukovanju s kantama i vrećama jer se nosi kao narukvica, a ujedno evidentira svaki odvoz i bežično šalje podatke u nadređeni sustav. Ovo rješenje se vrlo brzo može primijeniti i integrirati u praksi, a predlaže ga tvrtka Selmet d.o.o., glavni sponzor nadolazeće 4. po redu regionalne konferencije o RFID tehnologiji, koja će se 19.09.2017. održati u zagrebačkom hotelu Westin.

Radio frekvencijska identifikacija, odnosno RFID, nasljednik je popularnog bar koda, koja kao tehnologija pridonosi automatizaciji i unapređenju poslovnih procesa. Logistika, trgovina, bankarstvo, auto i avio industrija, transport, medicina, proizvodnja hrane, te mnogi drugi sektori, nezamislivi su danas bez upotrebe RFID tehnologije, te se ona s pravom naziva tehnologijom budućnosti.

Ovako značajan i neizbježan doprinos RFID tehnologije nezamisliv je i u području zaštite okoliša, odnosno zbrinjavanja i odvoza otpada. Novom uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom, koju je donijela Vlada Republike Hrvatske (NN50/2017) određuje se način zbrinjavanja i obračuna , kako bi se smanjivala količina miješanog otpada koji se zbrinjava odlaganjem  i poticala reciklaža.

RFID tehnologija odnosno „čipiranje kanti za otpad“ predstavlja racionalni način evidencije otpada, što omogućuje pravedan način obračuna u smislu „ plati koliko se odveze“, a korisnicima pruža uvid u izvršenu uslugu. Iz tog će se razloga na nadolazećoj 4. RFID konferenciji prezentirati kompletno rješenje, i hardver i softver koji može ispuniti sva očekivanja koje traže postojeći propisi, a među njima je i RFID narukvica kao najnovije rješenje.

Budući da u bliskoj budućnosti RFID tehnologiju očekuje još šira primjene, Konferencija donosi  nekoliko novosti o primjeni ove tehnologije i u području medicine s posebnim osvrtom na sljedljivost, a prezentirat će se i neki novi proizvodi poput RFID stola koji se primjenjuje u knjižnicama i praonicama rublja, zatim RFID tunel, RFID kabineta ili pametnog ormara, te RFID u svakojakoj primjeni.

Glavni sponzor konferencije je tvrtka SELMET d.o.o, a pridužili su se i  HID, SATO, LEOS, CITUS, INVENGO, ZEBRA, Zelene Tehnologije d.o.o. Partner konferencije je tradicionalno  GS1 Croatia.

 


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.