Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

U Zagrebu se i ove godine održava regionalna RFID konferencija, 4. po redu!

RFID narukvica je zapravo mini računalo sa RFID čitačem koje ne smeta pri radu i rukovanju s kantama i vrećama jer se nosi kao narukvica, a ujedno evidentira svaki odvoz i bežično šalje podatke u nadređeni sustav.

U skorijoj budućnosti realno je za očekivati da će se količina otpada očitavati putem narukvice! Riječ je o RFID narukvici – novom i  jeftinom tehničkom rješenju koje bi zbog svoje jednostavnosti u rukovanju i primjeni, kao i zbog niske cijene, vrlo brzo moglo zavladati našim tržištem.

RFID narukvica je zapravo mini računalo sa RFID čitačem koje ne smeta pri radu i rukovanju s kantama i vrećama jer se nosi kao narukvica, a ujedno evidentira svaki odvoz i bežično šalje podatke u nadređeni sustav. Ovo rješenje se vrlo brzo može primijeniti i integrirati u praksi, a predlaže ga tvrtka Selmet d.o.o., glavni sponzor nadolazeće 4. po redu regionalne konferencije o RFID tehnologiji, koja će se 19.09.2017. održati u zagrebačkom hotelu Westin.

Radio frekvencijska identifikacija, odnosno RFID, nasljednik je popularnog bar koda, koja kao tehnologija pridonosi automatizaciji i unapređenju poslovnih procesa. Logistika, trgovina, bankarstvo, auto i avio industrija, transport, medicina, proizvodnja hrane, te mnogi drugi sektori, nezamislivi su danas bez upotrebe RFID tehnologije, te se ona s pravom naziva tehnologijom budućnosti.

Ovako značajan i neizbježan doprinos RFID tehnologije nezamisliv je i u području zaštite okoliša, odnosno zbrinjavanja i odvoza otpada. Novom uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom, koju je donijela Vlada Republike Hrvatske (NN50/2017) određuje se način zbrinjavanja i obračuna , kako bi se smanjivala količina miješanog otpada koji se zbrinjava odlaganjem  i poticala reciklaža.

RFID tehnologija odnosno „čipiranje kanti za otpad“ predstavlja racionalni način evidencije otpada, što omogućuje pravedan način obračuna u smislu „ plati koliko se odveze“, a korisnicima pruža uvid u izvršenu uslugu. Iz tog će se razloga na nadolazećoj 4. RFID konferenciji prezentirati kompletno rješenje, i hardver i softver koji može ispuniti sva očekivanja koje traže postojeći propisi, a među njima je i RFID narukvica kao najnovije rješenje.

Budući da u bliskoj budućnosti RFID tehnologiju očekuje još šira primjene, Konferencija donosi  nekoliko novosti o primjeni ove tehnologije i u području medicine s posebnim osvrtom na sljedljivost, a prezentirat će se i neki novi proizvodi poput RFID stola koji se primjenjuje u knjižnicama i praonicama rublja, zatim RFID tunel, RFID kabineta ili pametnog ormara, te RFID u svakojakoj primjeni.

Glavni sponzor konferencije je tvrtka SELMET d.o.o, a pridužili su se i  HID, SATO, LEOS, CITUS, INVENGO, ZEBRA, Zelene Tehnologije d.o.o. Partner konferencije je tradicionalno  GS1 Croatia.

 


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.