Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zagrepčani u studenom zarađivali po 337 kuna više nego mjesec prije

Prosječna neto plaća za studeni prošle godine u Zagrebu iznosila je 6.694 kune, što je u odnosu na listopad 337 kuna više, a u odnosu na studeni 2012. godine pet kuna manje, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Prosječna neto plaća za studeni prošle godine u Zagrebu iznosila je 6.694 kune, što je u odnosu na listopad 337 kuna više, a u odnosu na studeni 2012. godine pet kuna manje, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Prosječna zagrebačka neto plaća za studeni tako je na mjesečnoj razini bila viša za nominalno 5,3 posto, dok na godišnjoj razini bilježi blagi pad, za 0,07 posto. Za pretpostaviti je da su na povećanje na mjesečnoj razini utjecale i isplate božićnica koje se uobičajeno isplaćuju u prosincu sa plaćom za studeni.

Po podacima statistike prosječna neto plaća u zagrebačkom je gospodarstvu za studeni iznosila 6.821 kunu, što je nominalno 6,9 posto više nego za listopad, dok se blaži rast, za 1,8 posto, na 6.414 kuna, bilježi u izvan gospodarskim djelatnostima.

Prosječna neto plaća u Zagrebu u razdoblju od siječnja do studenog prošle godine iznosila je 6.434 kune, što je nominalno 0,8 posto više nego u istom razdoblju 2012. godine.

Zagrebačka statistika pokazuje da su u četiri djelatnosti prosječne neto plaće za studeni premašivale 10 tisuća kuna, a u njih osam je prosječan neto bio veći od 9 tisuća kuna.

Najveća je prosječna neto plaća za studeni u Zagrebu zabilježena u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem gdje je iznosila 11.870 kuna, a slijede proizvodnja pića s 10.724 kune, promidžba i istraživanje tržišta s 10.705 kuna te vađenje sirove nafte i prirodnog plina s 10.350 kuna.

Djelatnosti s prosječnim netom većim od 9 tisuća kuna predvode uredske administrativne i pomoćne djelatnosti te ostale pomoćne djelatnosti s 9.970 kuna, a slijede računalno programiranje, savjetovanje i djelatnosti povezane s njima s 9.944 kune, financijske uslužne djelatnosti, osim osiguranja i mirovinskih fondova s 9.514 kuna, popravak i instaliranje strojeva i opreme s 9.508 kuna, farmaceutska industrija s 9.417 kuna, proizvodnja rafiniranih naftnih proizvoda s 9.194 kune, zračni prijevoz s 9.116 kuna te telekomunikacije s prosjekom od 9.090 kuna.

Najniže su pak prosječne neto plaće uobičajeno u nekim djelatnostima preređivačke industrije i administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti.

Daleko ispod zagrebačkog prosjeka, a pogotovo djelatnosti s najvišim plaćama su zaštitne i istražne djelatnosti u kojima je prosječan neto za studeni bio ispod 3 tisuće kuna, iznosio je 2.960 kuna.

Šest je djelatnosti s prosjecima neto plaća ispod 4 tisuće kuna – u proizvodnji odjeće prosječan neto za studeni bio je 3.247 kuna, uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika 3.345 kuna, proizvodnji kože i srodnih proizvoda 3.347 kuna, preradi drva i proizvoda od drva, osim namještaja 3.557 kuna, djelatnosti zapošljavanja 3.581 kunu, proizvodnji tekstila 3.795 kuna.

Prosječna zagrebačka bruto plaća za studeni prošle godine iznosila je 9.991 kunu, što je 416 kuna više nego za listopad, a 15 kuna više nego za studeni 2012. godine.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.