Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Zahvaljujući rekordnom broju pristiglih crteža Dukat kreće u novi val pošumljavanja

Jedanaesti u nizu kreativni likovni natječaj Dukata “VOLIM MLIJEKO!” završio je izborom šest pobjedničkih radova na temu „Šuma i ja, prijatelja dva“.

Jedanaesti u nizu kreativni likovni natječaj Dukata “VOLIM MLIJEKO!” završio je izborom šest pobjedničkih radova na temu „Šuma i ja, prijatelja dva“. Dukatov najdugovječniji likovni ekoprojekt rekordan je po broju pristiglih radova – na njega je prijavljeno više od 10.000 likovnih uprizorenja prijateljstva sa šumom i šumskim svijetom.

U natječaju su sudjelovali učenici nižih razreda iz čak 425 osnovnih škola, a prvi su se put uključili i predškolci, polaznici 219 vrtića širom Hrvatske.

Neovisni stručni žiri 11. likovnog natječaja „VOLIM MLIJEKO!” izdvojio je pet najkreativnijih  radova, a njihovi su autori: Frida Lisjak, učenica 1. b Osnovne škola Petra Zrinskog Šenkovec, Jitka Pihir, učenica 2. razreda Osnovne škole Sirač, Leona Gabud, učenica 3. b Osnovne škola Marija Bistrica, Dora Budiša, učenica 4. a Osnovne škole kralja Tomislava Našice i Erik Burić, predškolac iz Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada.

Drugu godinu zaredom svog favorita birala je i publika glasujući na Facebook stranici Dukata i najboljim ocijenila rad Eve Bednjačić, učenice 2. d razreda IV. osnovne škola Bjelovar.

“Zaključno s ovim, jedanaestim izdanjem u našem je natječaju dosad sudjelovalo više od 52 tisuće učenika i predškolaca iz škola i vrtića iz svih dijelova Hrvatske. Raduje nas što smo povezivanjem natječaja s pošumljavanjem potaknuli još veći interes djece i učitelja za uključivanjem, a posebno jer smo premašili lanjske brojke: kako broja sudionika tako i broja  prijavljenih škola i vrtića pa ćemo ove godine posaditi još veću šumu“, istaknula je ovom prilikom Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Po uzoru na prethodnu godinu, Dukat i ovo izdanje natječaja „VOLIM MLIJEKO!“ povezuje  s inicijativom pošumljavanja. Naime, nakon što su Dukatovi volonteri u suradnji s Hrvatskim šumama, upravo zahvaljujući crtežima pristiglima na prošlogodišnji natječaj, zasadili 10.000 sadnica stabala, i ove će godine dati svoj doprinos obnovi zelenih pluća naše zemlje. S obzirom na rekordan broj pristiglih radova, hrvatske šume pomladit će sadnjom čak 11.000 novih sadnica čime nastavljaju s provedbom najvećeg pojedinačnog korporativnog projekta pošumljavanja u zemlji.

Uz dugogodišnje partnerstvo s Muzejem suvremene umjetnosti Zagreb i pokroviteljstvo Ministarstava znanosti i obrazovanja, projekt drugu godinu zaredom podržavaju i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatske šume.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.